Valilikten Urfalılara uyarı: Son gün 30 Nisan!

Şanlıurfa Valiliği, Yıllık İşletme Cetvelleri teslimi için son günün 30 Nisan 2020 olduğunu açıkladı.

Şanlıurfa Valiliği İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği, Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2019 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini, 30 Nisan 2020 tarihi bitimine kadar verilmesi gerektiğini duyurdu.

Sanayi Sicil Belgesi olan işletmelerin cezai yaptırımla karşılaşmamaları için, en geç 30 Nisan 2020 tarihi saat 23.59’a kadar, https://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden e-Devlet şifresi ile elektronik ortamda 2019 yılına ait yıllık işletme cetvellerinin girişinin yapılması gerektiğinin belirtildiği duyuruda, yıllık işletme cetvelini süresi içinde vermeyenlere, kanunun 5’inci ve 9’uncu maddeleri gereği 1.586,00 (Binbeşyüzseksenaltı) TL idari para cezası uygulanacağı duyuruldu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

Sanayi Sicil Belgesi veriliş tarihi itibariyle iki yılda bir vize edilmektedir. Sanayi işletmeleri; kamu kurum ve kuruluşlar ile olan ilişkilerinde (sanayi aboneliğinden elektrik kullanma, KDV iadesi gibi) sorun yaşamamaları için Sanayi Sicil Belgesi’nin süresi içinde vize yapılması konusunda gerekli dikkati göstermelidir.

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 4’üncü maddesi gereği, verilen beyannamelerde meydana gelen değişiklikleri (unvan, adres değişikliği, ürün değişikliği veya ilavesi gibi), kapanma ve faaliyete geçme durumlarını 1 (bir) ay içinde müdürlüğümüze bildirmeyenler hakkında, kanunun 4. ve 9. maddeleri gereği 1.586,00 TL, Sanayi Sicil Belgesini görevli memura ibraz etmeyenlere kanunun 10’uncu maddesi gereği 789,00 TL ve doğru beyanda bulunmayanlara kanunun 11’inci maddesi gereği 3.180,00 TL idari para cezası uygulanır.

BİHA

11 Mar 2020 - 17:37 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi