Vali Erin'den flaş açıklama: İddiaları araştırmak için denetledim!

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, hastanelerde tebdili kıyafetle yaptığı denetim için, "Urfa'da hastanelerde yer yok. Hastanede test yok gibi iddiaların gerçek dışı olduğunu bir de gözümüzle görelim dedik" dedi.

Vali Erin'den flaş açıklama: İddiaları araştırmak için denetledim!
Haber albümü için resme tıklayın

Koronavirüs vaka artış hızında ilk 5'te olan Şanlıurfa'da salgınla mücadelede eksikleri tespit etmek isteyen Vali Abdullah Erin, dün tebdili kıyafetle hastanelerde denetim yaptı.

Başında şapka ve gözündeki güneş gözlüğü ile hastanede sırada bekleyen Vali Erin'in denetim görüntüleri ise sosyal medyada gündem oldu. Tebdili kıyafetli denetimi ilk defa yapmadığını daha önceden de yaptığını paylaşan Vali Erin, yaptığı denetimde gördüklerini anlattı.

'TEBDİLİ KIYAFETLİ DENETİMİ SÜREKLİ YAPIYORUM'

Tebdili kıyafetli denetim uygulamasını sürekli yaptığını belirten Erin, daha önce de aynı yöntemle hastaneleri ve diğer kamu kurum kuruluşlarını denetlediğini kaydederek şunları söyledi:

"Ancak bugünkü denetim Urfa'nın salgın noktasında gündemde olmasından dolayı biraz daha çok öne çıktı. Hastanelerin tamamına gittim. Tabi maske olunca yüzün yarısı görünmüyor. Gözlük ve şapka takınca hiç tanınmadım. Mehmet Akif İnan Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi şu an yoğunluklu olarak pandemi ile mücadeledeki merkez hastanelerimizdir. İfade edildiği ve dile getirildiği gibi böyle 'Urfa yandı, bitti. Urfa'da hastanelerde yer yok. Hastanede test yok' gibi iddiaların gerçek dışı olduğunu bir de gözümüzle görelim dedik. Bu yüzden o şekilde denetlemek istedim. Her iki hastanede de Covid şikayetiyle gelen vatandaşlarımızın oradaki sağlık personeli tarafından büyük bir özveri ve gayretle çok iyi şekilde karşılandığını gördüm. Gerekli müdahalelerin sağlık çalışanlar tarafından yapıldığını yerinde izledim."

'BİR SAAT BOYUNCA ACİLDE OTURDUM'

Eyyübiye ilçesinde bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki pandemi acil servisinin bekleme sıralarında oturduğunu anlatan Erin, "Bir saat boyunca gelen vatandaşların ne şekilde karşılandığını, nasıl ilgilenildiğini izledim. Elbette zaman zaman belli noktalarda yoğunluk ve yığılmalar olabiliyor. Bunu da anlayışla karşılamak gerekiyor. Meseleye olumsuz taraftan bakıp hem orada çalışan hastane personelini hem bir sağlık kurumunu yıpratacak tarzda paylaşımlar ve yorum yapmamak gerekiyor. Bu sıkıntılar bize valiliğe ve idareye iletildiğinde soruna duyarsız kalmamız halinde herkes istediği her şeyi söyleyebilir. Ancak müdahaleler zamanında yapılıyor. Yığılmalar anında sağlık idarecilerimiz anında müdahalelerde bulunuyor. Bizler vatandaşlarımıza hizmet için varız. Sağlık sisteminin iyi işlemesini sağlamak bizim görevimizdir. Vatandaşında iyi sağlık hizmeti talebinde bulunması en doğal hakkıdır" diyerek sözlerine son verdi.

AJANS URFA

15 Ağu 2020 - 10:53 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

faruk - sn.valim, Allah sizden razı olsun.bu yaptığınız denetimi il sağlık müdürlüğüne de yapın 25 yıldır il sağlık teşkilatına sülük gibi yapışmış dalkavuk bir örgüt var bu örgüt kendi menfaat ve makamlarını korumak için çalışıp kente zerre kadar faydaları bulunmamaktadır.Birçok b.şehirde il sağlık teşkilatını prof.doçent,uzman hekimlerimiz yönetmektedir bizde ise bilakis sağlık memuru, il sağlık müd.yard.sı, satın alma sorumlusu ATT, en garibi ise personelden sorumlu zat eski köy hizmetlerinde hademe iken şimdi ise il sağlık müdürlüğünde uzmanlığa terfi etmiş...hastanelerimizdeki müdür ve müdür yardımcıları yine bu dalkavuk şebekenin adamları...aynı kişiler aynı simalar mevki makamlarla ödüllendirilmektedir.Sizden rica ediyorum.Kentimize zerre kadar bir hayrı olmayan il sağlık teşkilatı komple taze bir kana ihtiyaç duymaktadır.Yoksa sizin hastanelerde zavallı personelleri denetlemeniz bir anlam ifade etmez.personel zaten görevini yapıyor masa başındakileri denetlerseniz daha isabetli olur.Zaten çalışan persone bu tür liyakatsiz kişiler tarafından idare edildiği için mutsuzdur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 10:53

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi