Urfalılar tepkili: Sebebini bilen var mı? (Güncellendi)

Vatandaşlar, Şanlıurfa-Gaziantep arası otoban ücretinin, Gaziantep-Adana arası otoban ücretinden daha pahalı olmasına tepki gösterdi.

Urfalılar tepkili: Sebebini bilen var mı? (Güncellendi)
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfalı vatandaşlar, otobanücretlerine tepkili.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Şanlıurfalılar, Şanlıurfa-Gaziantep arası otoban ücretinin, Gaziantep-Adana arası otoban ücretinden daha pahalı olmasından dert yandı.

Gaziantep-Adana arası mesafenin 230 kilometre olduğu belirten vatandaşlar, burada ödedikleri ücretin 8.75 TL olduğunu, Şanlıurfa-Gaziantep arası mesafenin 150 kilometre olduğunu ancak 13 TL ücret ödediklerini kaydederek durumdan şikayetçi oldu.

Vatandaşlar, yetkililerden yanıt beklediklerini de ifade etti.

GEÇİŞ ÜCRETLERİ NASIL BELİRLENİYOR?

Öte yandan geçiş ücretlerinin nasıl belirlendiğine dair esasların, "Karayolları Genel Müdürlüğünün Sorumluluğu Altında Bulunan Otoyollar İle Erişme Kontrolünün Uygulandığı Karayollarında Geçiş Ücretlerinin Belirlenmesi ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik"te yer aldığı kaydedildi.

Yönetmelik'e göre ücretler şu şekilde belirleniyor:

"MADDE 4 – (1) Otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarının geçişi ücretli olacak kesimleri Genel Müdürün teklifi üzerine, Bakan tarafından belirlenir. Bu karayollarının geçiş ücretleri ile bu ücretlerin yeniden belirlenmesi; ücretlendirilen karayolunun mesafesi, trafik yoğunluğu, aracın cinsi, sosyal ve ekonomik faktörler dikkate alınarak hesaplanır ve Genel Müdürün teklifi üzerine Bakan onayı ile yürürlüğe girer.

(2) Belirlenen ücret tarifesi ve uygulama tarihi İdarenin internet sitesinde ilan edilir.

(3) Ücretlerin belirlenmesinde, otoyol veya erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında güzergâhın tamamı olabileceği gibi; çevre yolu, bağlantı yolu, köprü, tünel ve viyadükler ayrı ayrı ücretlendirilebilir.

(4) Geçiş ücretleri uygulamasında işletmecilik gereği kullanımı teşvik etmek amacıyla Bakan Onayı ile indirim yapılabilir.

(5) 26/9/2011 tarihli ve 655 sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (ğ) bendi hükümleri saklıdır."

AJANS URFA

21 Eyl 2020 - 10:05 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi