Urfa’da sınırı zorlayan TOKİ kriz çıkardı!

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Karaköprü’de inşa ettiği bir apartmanda arazi sınırını aşmaya çalışması arazi sahibi olan firma ile apartman sakinleri arasında kriz çıkardı. Hatanın TOKİ’de olduğunu aktaran firma yetkilisi Fazlı Sade, belediyenin kendilerini haklı bulduğunu ve TOKİ’nin kendilerini arazilerinin bir kısmından çıkartmak istediğini söyledi.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesi’nde bir site inşa eden TOKİ’nin hatası, bir inşaat firmasıyla TOKİ’nin site sakinlerini karşı karşıya getirdi. TOKİ’nin inşaat esnasında sınırı zorlayarak başka bir firmanın arazisini de kullanmak istemesi, site sakinleriyle inşaat firması arasında kriz çıkardı. İnşaat firmasının yapımını sürdürdüğü 288 dairelik konut projesinin istinat duvarını yıktırtmak isteyen TOKİ, inşaat firmasının arazisine göz dikti.

TOKİ’nin inşa ettiği sitede oturan vatandaşların kendilerini belediye şikayet edip sosyal medya üzerinden hakaret içeren paylaşımlar yaptığını aktaran BEYSADE Yapı Firması Sorumlusu Fazlı Sade, asıl hatalı olan tarafın TOKİ olduğunu belirterek, kendilerinin projeye uygun olarak hareket ettiklerini kaydetti.

SADE: “BİZ PROJEYE UYGUN OLARAK İNŞA ETTİK”

Ekonomik zorluklara rağmen projeyi sürdürdüklerini vurgulayan Fazlı Sade, yapı devam eden site projesi için istinat duvarı inşa ettiklerini söyledi. Bu duvarı projeye uygun bir şekilde verilen ölçülere göre yaptıklarını aktaran Sade, “TOKİ tarafından şuanda bizim arsamız işgal edilmiş durumdadır. Bu arsaya TOKİ kendi inşa ettiği sitenin otoparkı yaparak bizim sınırlarımızın içine girmiştir. Bizde projeye uygun belediyenin bize verdiği kotlara uygun çevre duvarımızı örmek zorunda kaldık. Biz bu işlemlerimizi yaparken TOKİ’nin sitesinde oturan sakinler tarafından şikayetler aldık. Bizde belediye yetkililerini çağırdık. Bize verdikleri kotları tekrardan değerlendirmeye aldığımızda bizim yaptığımız işlemlerin bire bir doğru olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.

“HATALI OLAN TOKİ’DİR”

Belediyenin kendilerini haklı bulmasına rağmen hala şikayetler almaya devam ettiklerini sözlerine ekleyen Sade, “Sosyal medyada bizimle ilgili ağır hakaret içeren twittler atılıyor. Bu konuyla ilgili bizim şirketimizin herhangi bir kusuru yoktur. Biz tamamen bize verilen kotlara ve ölçülere uygun şekilde duvarımızı inşa ettik. TOKİ, devletin gücünü kullanarak bize ait olandan çekilmemizi istiyor. Duvarı yıkıp geriye çekmemizi istiyor. Bu tamamen yanlış bir istektir. Sonuçta bizim sınırlarımız ve arazilerimiz bellidir. Biz projemizi kendi sınırlarımız içerisinde doğru bir şekilde yaptık. Burada hatalı ve suçlu olan TOKİ’dir. Bizden kaynaklı bir sorun yoktur” diye konuştu.

AJANS URFA

29 Eyl 2021 - 15:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

Ali Veli - Tokinin arazisine bina yap yetmedi üzerine toki binalarının önüne duvar ör. Üzerine haklıyım edebiyatı ve ben giderem ha diyeceksin. Gitmeyen?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Eylül 15:51

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi