Urfa'ya yatırım için Vali Erin'e ziyaret

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yatırım fırsatlarını öğrenmek ve ayrıntılı bilgiler almak için kente gelen MAGNA Otomotiv A.Ş. Genel Müdürü Serdar Eren ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Urfa'ya yatırım için Vali Erin'e ziyaret
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa’daki yatırım fırsatlarını öğrenmek için ziyaretler gerçekleştiren MAGNA Otomotiv A.Ş.’nin, İzmit Gölcük’te Ford Otosan Otomobil Fabrikası yerleşkesinde kurulu bir firma olduğunu, Kuzey Amerika merkezli MAGNA International’in talep ettiği motor, gövde, ayna, koltuk gibi farklı araç bileşenlerini ürettiğini ve diğer araç üreticilerinin tedarikçisi olduğunu belirten Serdar Eren, yeni yatırım planlarını Vali Erin’e anlattı.

MAGNA International’ın borsada halka açık bir firma olduğunu ve 29 ülkede faaliyet gösterdiğini ifade eden Eren, şirket bünyesindeki 317 üretim fabrikasında 155 bin çalışanın bulunduğunu söyledi. Şirketin, 58 farklı markaya üretim yaptığını ve 102 mühendislik merkezi ile hizmet verdiğini kaydetti. Yeni yatırım planlarını otomotiv koltuk kılıfı üretimi üzerine yaptıkları belirten Eren, 10-15 bin metrekarelik alana kurmayı planladıkları üretim tesisinde ilk etapta 500 kişilik istihdam öngördüklerini ve ardından projenin ikinci etabını hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Türkiye’de üretim yapan ve dünya çapında hatırı sayılır bir kapasiteye sahip olan MAGNA Otomotiv’i Şanlıurfa’da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirten Vali Erin, son yıllarda Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapan firmalar ve yatırım fırsatları hakkında heyete bilgi verdi. Şanlıurfa’nın yatırım teşvik olanakları, devlet destekleri ve diğer potansiyelleri ile yatırım yapılacak en doğru adres olduğunu ifade eden Vali Erin, MAGNA Otomotiv’in yatırım planını Şanlıurfa’da gerçekleştirmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak mihmandarlığında Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret eden heyette, MAGNA Otomotiv Genel Müdürü Serdar Eren’in yanı sıra Program Müdürü Tolga Alaf, Yeni İş Geliştirme Müdürü Yakup Aslan, Mühendislik Müdürü Remzi Altunsoy, Satış Müdürü Hayrullah Meral, Satınalma Müdürü Kemal Can Türkyılmaz ile Koltuk Kılıf Operasyonları Direktörü Nihat Erdin yer aldı.

BİHA

23 Oca 2020 - 08:22 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi