Urfa Kart'ta bir yenilik daha!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, toplu taşımada büyük kolaylık sağlayan Urfa Kart uygulamasına ilişkin bir yeniliği daha hayata geçirdi.

Urfa Kart'ta bir yenilik daha!
Haber albümü için resme tıklayın

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatlarıyla Ulaşım Daire Başkanlığınca şehrin çeşitli noktalarına konulan 20 adet kios cihazıyla evrak talep edilmeden, tamamen elektronik ortamda, gün aşımı yaşanmadan kart vizeleme işlemi yapılabilinecek.

Pandemi sürecinde, Maske+Mesafe ve Hijyen kurallarına uyarak, yeni normalleşme yolunda emin adımlarla ilerleyen Büyükşehir Belediyesi, özellikle 65 yaş üstü ile öğrenci ve öğretmenler için vizeleme işlemlerini kolaylaştıran kios sistemini hayata geçirdi. Yeni sistemde Urfa Kartını güncellemek isteyenlerden evrak istenmeyecek. Evrağa gerek duymadan kioslarda yapılacak olan işlemlerde öğrenci kartı, 65 yaş üstü ve öğretmen kartları fazla sıra beklemeden ve gün aşımı yapılmadan vizeleşecek.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığından konu hakkında yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: Uygulama öncesinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu ile imzalanan protokoller sonucu elektronik ortamda web servis aracılığı ile sorgulama yetkisi alınmış ve bunun sonucunda vatandaşlarımızdan herhangi bir evrak talep etmeden 29 Eylül Salı (Bugün) gününden itibaren kiosk cihazları ile vizeleme işlemi başlayacaktır."

BİHA

29 Eyl 2020 - 13:28 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

Abdullah - Çoğu Büyükşehirde karta online yükleme yapmak basit ve pratik urfada ise bu iş neredeyse imkansız kullanılan uygulama, programlar tamamen çöp

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Eylül 13:28

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi