Urfa fuarının gözdesi 'Guregh' oldu!

Şanlıurfa'da bugün açılan Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarının gözdesi, iri cüssesiyle 'Guregh' yani 'Kurtboğan' oldu. Kurtboğan yetiştiricisi Yunus Emre Kılıç, "Çoban köpeklerini tanıtmak için bugün tarım fuarındayız. Köpekleri tanıtmak için başka illere de gidiyoruz. Kurtboğan köpeklerimiz de biraz tedirginlik var, ilk defa böyle kapalı bir yere geliyorlar" dedi.

Urfa fuarının gözdesi 'Guregh' oldu!
Urfa fuarının gözdesi 'Guregh' oldu!
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 11 Nisan Fuar Merkezi bugün bir kez daha kapılarını açtı.

Fuar merkezinin bugünkü konukları ise Gıda Tarım ve Hayvancılık için kente gelenler oldu. 150 firmanın çeşit çeşit ürünleri ile stant açtığı fuarda, iri cüssesiyle bölgede 'Guregh' olarak bilinen 'Kurtboğan' cinsi çoban köpekleri ilgi odağı oldu.

KILIÇ: VATANDAŞLARIN İLGİSİ İYİ

Kurtboğan cinsi köpekleri yetiştiren Yunus Emre Kılıç, yaptığı açıklamada, "Çoban köpeklerini tanıtmak için bugün tarım fuarındayız. Bu işi çocukluğumdan beri yapıyorum. Köpekleri tanıtmak için başka illere de gidiyoruz. Fuarı düzenleyen yetkililere teşekkür ediyoruz. Kurtboğan köpeklerimiz de biraz tedirginlik var, ilk defa böyle kapalı bir yere geliyorlar. Normalde katıldığımız festivaller açık alanda düzenleniyor. Köpekleri besliyoruz, büyütüyoruz ve ihtiyacı olan çobanlara yavrularını ücretsiz veriyoruz. Şu an burada 3 erkek, bir dişi bulunmaktadır. Fuarda köpeklere karşı bir ilgi var. Sağolsun meraklı arkadaşlarımız buraya gelip katılıyorlar. Buraya getirdiğimiz köpekleri 30 ile 50 bin lira arasında satışa sunduk" ifadelerini kullandı.

'BEYPAZARI KURUSU, ERİŞTE, TARHANA...'

Fuara doğal ürünlerini tanıtmak için gelen bir yetkili, "Ankara Beypazarı'ndan geldik. Erişte, tarhana, Beypazarı kurusu, dağ çekirdeği, doğal termallerimizi tanıtıyoruz. Ürünlerimiz 1 yıl boyunca tüketilebilir. İçinde tereyağı, şeker var. Çayın yanında tüketilebilir. Bozulma, küflenme olmaz" diye konuştu.

'ÜRÜNLERİMİZ ORGANİK, DOĞAL'

Çeşit çeşit ürünleri vatandaşların ilgisine açan bir yetkili, "Ürünlerimiz tamamen doğaldır, şeker pancarından üretilmiştir. Standımızda fındık-fıstık ezmesi, kara erik, kuş burnu, kızılcık var. Hepsi doğal, organik ürünlerdir" dedi.

ÇEŞİT ÇEŞİT TATLILAR

Doğal malzemelerden yaptıkları tatlı çeşitlerini tanıtan bir başka yönetici, "Fıstığımız, cevizimiz var. Tüm ürünlerimiz doğal malzemelerden üretildi. Tatlılarımızı fıstık, ceviz, kuru üzüm, tereyağı ile doğal yapıyoruz" diyerek sözlerine son verdi.

Öte yandan, 4 gün sürecek olan fuar Pazar günü sona erecek.

Özlem DİKMEN/AJANS URFA

21 Şub 2019 - 15:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi