Urfa Baro Başkanı da Beştepe'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapılan toplantıya ilişkin olarak Şanlıurfa Barosu Başkanı Delebe, “Sayın cumhurbaşkanı da hukukun üstünlüğünün korunması gerektiğini, darbecilere en ağır cezanın verilmesi gerektiğini fakat bunların hukuk çerçevesi içerisinde yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi” diye konuştu.

Urfa Baro Başkanı da Beştepe'de
Urfa Baro Başkanı da Beştepe'de
+1
Haber albümü için resme tıklayın

15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisini (TBMM)ziyaretinin ardından Türkiye Barolar Birliği (TBB) dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. AK Saray’da Türkiye Barolar Birliğiyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile baro başkanları, hukukun üstünlüğüne ve darbe girişiminden sonra yapılan operasyonların hukuk çerçevesinde yapılacağı vurgusunu yaptı.

Türkiye’deki 79 baro başkanlarının katıldığı toplantıya ilişkin izlenimlerini Ajansurfa’ya aktaran Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe, Türkiye’nin çok hassas bir süreçten geçtiğini, sapla samanın ayrılması gerektiğini kaydetti. Delebe, “Umuyoruz ve diliyoruz ki önümüzdeki aşamalarda hukukun üstünlüğü ve bu hukuki mücadele hukuki temelde kalır. Böylece darbe teşebbüsü hukuk alanında da karşılığını bulmuş olur” dedi.

‘HUKUK CAMİASI DARBEYE KARŞI KENETLENDİ’

15 Temmuz 2016 akşamı gerçekleştirilen darbe teşebbüsünden sonra gerek Türkiye Barolar Birliği gerekse de 79 baronun tamamının darbeye karşı dik bir duruş sergilediğini dile getiren Baro Başkanı Delebe, “Urfa Barosu da darbenin yaşandığı ilk akşam net duruşunu ortaya koyarak darbeyi tereddüt etmeden lanetledi ve bu darbenin millet iradesine dönük bir işgal hareketi olduğunu ifade etti. Bu vesileyle de Türkiye Barolar Birliği ve 79 baronun net duruşu ile hukuk camiası darbeye karşı kenetlendi ve tek vücut oldu” dedi.

URFA BAROSUNUN İŞ YÜKÜ ARTTI

Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından başlayan operasyonlar yüzünden Şanlıurfa Barosunun iş yükünün arttığına dikkat çeken Delebe, “Bundan yaklaşık 1 ay önce Türkiye’nin yaklaşık 70 barosu Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyarete gitti ve Meclis Başkanı aynı zamanda avukat meslektaşımız olan sayın İsmail Kahraman’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Urfa Barosu olarak o ziyarette yer aldık, orada mecliste bombalanan alanları gezdik, gördük ve inceledik. Daha sonra özellikle hukuk alanında başlayan gözaltılar, tutuklamalar nedeniyle Urfa Barosu yoğunluk yaşadı. Nüfusu 2 milyona dayanan bir ilde ilçeler dahil yapılan bütün operasyonlar için Urfa Merkez Adliyede işlemler yapıldı ve yürütüldü. Bu oran sebebiyle Urfa Barosuna çok ciddi bir yük düştü. Netice itibarıyla bu şüphelilerin avukat huzurunda ifadelerinin alınması CMK hükümlerine göre zorunluydu. Bu bakımdan Urfa Barosu tarihin en yoğun günlerini geçirdi” diye konuştu.

‘YAŞANAN AKSAKLIKLAR CUMHURBAŞKANINA AKTARILDI’

Türkiye Barolar Birliği ile birlikte yaklaşık 70 baro sayın cumhurbaşkanını ziyarete gittik ve cumhurbaşkanlığı sarayında kabul edildikten sonra Türkiye Barolar Birliği başkanımız bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Adalet Bakanı konuşmasını gerçekleştirdikten sonra sayın cumhurbaşkanı kürsüye çıkarak baro başkanlarına hitap etti. Özellikle hukukun üstünlüğüne yapılan vurgu dikkat çekti. Türkiye’de çok ciddi manada operasyonlar yapılmakta gözaltılar devam etmektedir. Yaklaşık olarak 20 bin tutuklama 100 bine yakın da kamu görevlisinin meslekten ihracı söz konusu. Süreç çok hassas, sapla samanın birbirinden ayrılması gerekiyor. Avukatlar bu aşamada ciddi sıkıntılar yaşadılar, çünkü meslektaşların büyük bir kısmı bu dosyalara girmekten imtina ettiler. CMK listemizde 100 kadar olan avukat sayısı çeşitli kaygılar nedeniyle 7’ye kadar düştü. Bu sebeple yapılan işlemlere zaman zaman aksaklıklar meydana geldi. Bütün bunlar sayın cumhurbaşkanına ifade edildi. Sayın cumhurbaşkanı da hukukun üstünlüğünün korunması gerektiğini darbecilere en ağır cezanın verilmesi gerektiğini fakat bunların hukuk çerçevesi içerisinde yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu sayın cumhurbaşkanıyla birlikte bir çalışma toplantısı yapmak üzere özel mekana geçtiler. Sayın cumhurbaşkanı tek tek baro başkanlarıyla ilgilendi ve Urfa’ya özel selam gönderdi. Adalet Bakanımız da Urfa’ya özel selam gönderdi. Toplantı sona erdikten sonra baro başkanı olarak cumhurbaşkanlığı sarayından ayrıldık. Umuyoruz ve diliyoruz ki önümüzdeki aşamalarda hukukun üstünlüğü ve bu hukuki mücadele hukuki temelde kalır. Böylece darbe teşebbüsü hukuk alanında da karşılığını bulmuş olur” ifadelerini kullandı.

Hüseyin ÖZKAN-Özel Haber

17 Ağu 2016 - 08:02 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi