Trambüs, Çevik Kuvvet, Kaşmer Dağı... Beyazgül tek tek açıkladı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yapılan ve yapılması planlanan projelerle ilgili açıklama yaptı. Trambüsten Kaşmer Dağına, Çevik Kuvvetten Hizmet Binasına kadar birçok konuya değinen Beyazgül, "Trambüs ihalesi bizden önce yapıldı ve bitti. Trambüsü kısaltmak istedik. 18 metreye düşürecektik. Müteahhit firma ile görüştüğümüzde fiyatı iki katına çıkardı" dedi.

Trambüs, Çevik Kuvvet, Kaşmer Dağı... Beyazgül tek tek açıkladı!
Trambüs, Çevik Kuvvet, Kaşmer Dağı... Beyazgül tek tek açıkladı!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bir otelde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan, Meclis Üyesi Faruk Bayuk, basın mensupları ve köşe yazarları katıldı.

BEYAZGÜL: URFA'NIN GELECEĞİNİ KURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Beyazgül, yapılan ve yapılması planlanan hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa'nın geleceğini kurmak için çalıştıklarını kaydeden Beyazgül, "Şanlıurfa'nın geleceğini kurmamız için geçmişini de bilmemiz lazım. Çocukluğumuzda Yenişehir evlerini hatırlarım. Farklı bir güzellikteydi. Geçmişte bunu yaymak yerine bu Yenişehir evlerimizi yıktık. Hala hatırladığımız zaman yüreğimizden bir şeylerin koptuğunu görüyoruz. Şehirler önemlidir. Şehri hep beraber kuruyoruz, bu şehri kurarken de kendi zihniyetimizi aktarıyoruz" ifadelerini kullandı.

'BİZ SAHİP ÇIKMADIĞIMIZ ZAMAN KOMŞU İLLER SAHİP ÇIKIYOR'

Kentin tarihi noktalarının betonlaşma ile kapatıldığını belirten Beyazgül, bu bölgelere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Beyazgül, "Koskoca Eyyübiye bölgesi gecekondu. Şehrin tarihi dokusu içerisinde betonlaşmış binalar gördük. Tarihi bölgelerin gecekondularla işgal edildiğini gördük. Bu şehrin dönüşmesi lazım. Bu şehrin dönüşmesi için de kendi güzelliğimizi yansıtmamız lazım. Önyargılarımızdan kurtulmamız lazım. Bu nedenle şehrimizi marka değerlerine baktığımız zaman çok önemli özelliklerinin ortaya çıktığını görüyoruz. Şanlıurfa bir marka şehri. Ama bunlar bizim için avantaj mı? Biz bunları değerlendirmediğimiz zaman dezavantaj olarak geri dönüyor. Biz bu güzelliklere sahip çıkmadığımız zaman komşu kentler sahip çıkıyor" diye konuştu.

'URFA'NIN EKSİKLİKLERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Kentin yeşil alan ve otopark sorunları başta olmak üzere birçok noktada çalışmaların sürdüğünü aktaran Beyazgül, " Siverek Kale Eteğinde gecekondu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kentimizde yeşil alan, otopark sorunlarımız var. Bu noktalarda da çalışmalarımız devam ediyor. Urfa için lunapark, hayvanat bahçesi eksikti. Bunlarla ilgili de çalışmalarımız var.Urfa hepimizin eseri olacak. Şehirlerin ruhu varsa, orada yaşayan insanların yansımasıdır. Bu ruhu hep beraber var edeceğiz" sözlerine yer verdi.

'ŞEHRİN ORTASINDA BÜYÜK BİR MEYDAN YAPACAĞIZ'

Büyükşehir Hizmet Binasının yeni yerinin hazır olduğunu söyleyen Beyazgül, eski yerin yıkılacağını ve büyük bir meydan yapılacağını kaydetti. Beyazgül, konuşmasına şöyle devam etti:

"Büyükşehir hizmet binası hazır. Eski yeri yıkacağız, tüm üniteleri oraya taşıyacağız. Bu binamızın altında 600 araç kapasiteli otopark var. İlk etapta tamamı satıldı. 2 ay içerisinde Kızılay'ı yıkacağız. Şehrin ortasında büyük bir meydan ortaya çıkaracağız.

'KAŞMER DAĞI İMARA AÇILIYOR'

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Nihat Çiftçi döneminde gündeme gelen ve ok tartışılan Kaşmer Dağı Projesi'nin imara açılacağına değinen Beyazgül, "Kaşmer Dağı imara açılıyor. Bütün katlar 6'ya indirildi. 6'nın üzerinde kat yok. Girişi otoban üzerinden vereceğiz. Trafik yoğunluğunu düşüreceğiz. Bunu da Meclis'e sunacağız" dedi.

'MÜTEAHHİT FİRMA FİYATI 2 KATINA ÇIKARDI'

Trambüs projesine yönelik de konuşan Beyazgül, müteahhit firmanın fiyatı 2 katını çıkardığını söyleyerek, "Trambüs ihalesi bizden önce yapıldı ve bitti. Trambüsü kısaltmak istedik. 18 metreye düşürecektik. Müteahhit firma ile görüştüğümüzde fiyatı iki katına çıkardı. Çıkarınca eski ihaleyi devam ettiriyoruz. Eski belediye başkanı döneminde yapılan ihale sürüyoruz" açıklamasında bulundu.

ÇEVİK KUVVET KAVŞAĞI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Çalışmaların devam ettiği Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağının ne zaman tamamlanacağına yönelik bilgi veren Beyazgül, kavşağın Eylül sonu ve Ekim başında biteceğini belirtti.

Beyazgül'ün açıklamalarını ardından toplantı, soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

Özlem DİKMEN-Esma ALBAYRAK-AJANS URFA

01 Eyl 2020 - 10:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

08

Urfa Kartal’ı - Başkanım Allah razı olsun rantçıları belediyenin mülkü olduğu için yer kapatamayanlar sahne de beyler kısas Viranşehir yolu germuş imara açıldığın da kırmızı ve veya ekinlik araziler gitti diye kimse çıkmadı çünkü rantları vardı

Bu arazi devletin beyler devlet kazanacak

Bilmeden yorum yapmayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Haziran 19:16
07

Sahipsiz şehir urfa - İşte liyakat işte yapılanlar. Birgün urfa belediyeside başka partiye geçerse kimbilir ne israflar, ne yanlış projeler yapıldığını o zaman daha iyi göreceğiz. Urfa işte gelen aynı giden aynı. Demekki layığımız hakkımız budurki biz böyle istediğimiz için böyle oldu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Eylül 10:39
06

karaköprülü - hikaye anlatma 1 yıldan fazladır seçimler oldu yollar çukurdan geçilmiyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Eylül 10:39
05

Dua Edelim - Keşke bir mansur yavaş, bir fatma şahin de urfaya başkan seçilse. Ama olmaz çünkü bizde şahsi menfaatler önplanda.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Eylül 10:39
04

Gariban taşeron - Maaşlarını haksız şekilde düşürdüğün binlerce işçinin ahı seni rahat bırakmaz. Yazıklar olsun Beyazgül haram olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Eylül 10:39
03

urfalı - yorum yazan tırollar bir başınızı kaldırında urfanın etrafındaki içindeki yoları kavşakları cadeleri görün klavye başında salliyorsunuz deee heereeee

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Eylül 10:39
02

Kölü - Projelerde bir bitirelemiyen bir kavşak,gereksiz lüzumsuz bitirilemeyen trambüs ve kaşmer dağı en büyük yatırımı hizmet binası. Yazık ta yazık...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Eylül 10:39
01

Narlıkuyulu - siz önce 20 yıldır imara açılıpta bir kazma vurulmayan dağ eteğinin alt yapısı, yollarını yapın ondan sonra kaşmeri açın Allah gözünüzü doyursun.kaşmerin açılması demek bu çevredeki fıstık bahçelerinin yavaş yavaş parsellenmesi demektir.Kaşmerlik yapmayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Eylül 10:39

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi