Tel Abyad Askeri Konseyi Başkanından TSK'ya teşekkür

TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek veren Tel Abyad Askeri Konseyi Başkanı "Bizler bu milislere karşı Suriye’de ırkçı bir devlet kurulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Tel Abyad Askeri Konseyi Başkanı Doktor Ömer Dede, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na basın açıklaması ile destek verdi.

"Bizler, PKK komutanlarının emirlerine itaat eden SDG, YPG ve PKK milisleri tarafından işgal edilen Haseke, Ras Al Ayn, Münbiç, Tabka, Rakka, Ayn İsa, Suluk ve Tel Abyad’daki Türkmen ve Arap aşiretlerinin evlatlarıyız" diyen Dede, ABD'ye sert tepki göstererek "Bu bölücü terör milisleri, ABD ve batı devletler (uluslararası koalisyon) tarafından bize zorla dayatılmış olarak ABD, batı devletlerin ve dünyanın gözü önünde hakkımızda en korkunç cinayetleri işleyen ve bizleri zorla tehcir eden DAEŞ terör örgütünün yerini almıştır, ancak DAEŞ örgütü işledikleri bu cinayetlerde hiç kimse sesini çıkarmamıştı, aksine ABD ve batı devletler bizim çocuklarımızı küçük büyük demeden ölüme terk etmiştir" dedi.

Suriye’de bir devlet kurulmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Dede, TSK ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şu sözlerle teşekkür etti.

"Bizler Türkmen ve Arap bölgelerin evlatları olarak sivil Kürtlerle sorunumuz yoktur, bizim sorunumuz bölücü Kürt milisleriyledir, bizler bu milislere karşı Suriye’de ırkçı bir devlet kurulmasına izin vermeyeceğiz. Halkımızın yanında duran Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkürlerimizi sunup, topraklarımızı “PYD-PKK” milislerinden kurtarmak için canını ortaya koyan TSK kardeşlerimizi teşekkür ederiz. Ayrıca 6 yıldan fazla zulüm gören Suriye halkını terk etmeyen büyük lider sayın “Recep Tayyip Erdoğan’a” teşekkür ederiz."

İbrahim Halil ARSLAN/AJANS URFA

09 Şub 2018 - 10:57 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi