ŞUTSO Başkanı Peltek: Yatırımcılar için cazibe merkezi oldu!

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İ.Halil Peltek, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde sürdürülen alt yapı çalışmalarını yerinde inceleyerek, Proje ve Yapım Şube Birim Sorumlusu İrfan Al’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ŞUTSO Başkanı Peltek: Yatırımcılar için cazibe merkezi oldu!
ŞUTSO Başkanı Peltek: Yatırımcılar için cazibe merkezi oldu!
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ( ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Şehrin batısındaki önemli üretim merkezlerinden biri olan Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’ye 10 milyon TL ilave ödenek gelince hızlanan çalışmaları yerinde inceledi.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde yürütülen alt yapı çalışmalarını yerinde gören İ.Halil Peltek, “Sanayinin her geçen gün daha da geliştiği Şanlıurfa’da OSB altyapı çalışmaları da hızlandı. 6'ncı Teşvik Bölgesinde yer alan Şanlıurfa’da OSB altyapı çalışmalarında gelinen nokta, yatırımcılar için bir cazibe merkezi oldu. Yerli ve yabancı birçok girişimcinin, sektörlerde yatırım yapmak için başvuruda bulunduğu ŞUOSB’de çok yakın zamanda yeni fabrikalar ve yeni istihdam alanları kurulacak” dedi.

ŞUOSB 2'nci kısmının yüzde 90, batı kısımının yüzde 35’inin bitirilmiş olduğunu kalanının bitirilmek için hızla çalışıldığını, 3'üncü kısım doğu ihalesinin 60 hektarlık kısmının yeni yapıldığını, doğu kısımda ihale edilen 60 hektarlık ilk etabının altyapısının yapılacağını, 83 hektarlık 2'nci etabında daha sonra ihale edileceğini belirten İrfan Al,“ŞUOSB 2. Kısımda 18.493 metre yol inşaatı, 13.931 metre atık su boru hattı inşaatı, 1 adet atık su terfi istasyonu, 12550 metre yağmursuyu boru hattı inşaatı, 24455 metre içme suyu boru hattı inşaatı ve 64 kameradan oluşan kamera sistemi yapımı, ŞUOSB Batı Kısımda 13.415 metre yol inşaatı, 8929 metre atık su boru hattı, 4 adet atık su terfi istasyonu, 2188 metre atık su boru hattı inşaatı, 6926 metre yağmursuyu hattı inşaatı, 14712 metre içme suyu boru hattı inşaatı ve 64 kameradan oluşan kamera sistemi yapımişinin bitirilmesi için yoğun çaba harcanıyor. ŞUOSB İlave Doğu 143 Hektar (HA) alan Altyapı işi, 7500 m3 Depo, 4387 metre içme suyu şebekesi, 620 metre menfez, 4500 metre yol, 3383 yağmur suyu şebekesi, 5985 atık su şebekesi 10600 metre Telekom şebekesi işi için de yakın zaman da çalışmalara başlanacak” dedi.

AJANS URFA

12 Kas 2020 - 16:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi