Suriyeli sanatçı serbest bırakıldı

Şanlıurfa'da, 'terör örgütü PKK/YPG'ye üye olma' suçundan gözaltına alınan Suriyeli sanatçı Omar Souleyman, İl Göç İdaresindeki işlemlerinin ardından akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

ŞANLIURFA - İl Jandarma Komutanlığınca, 17 Kasım’da 'terör örgütü PKK/YPG üyesi olma' suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Suriye uyruklu şarkıcı Ömer Süleyman'ı operasyonla yakalamıştı.

Sanatçı hakkında “Kamu güvenliğini tehlikeye soktuğu” gerekçesiyle, pasaportuna tahdit (sınırlama, kısıtlama) koyma, deport (ilgili güvenlik birimi tarafından ülkeden sınır dışı edilmek) ve idari gözetim altında tutma kararı aldı. Ardından Haran ilçesinde bulunan İl Göç İdaresi kampına yerleştirildi. 3 gün boyunca gözaltında tutulan Souleyman, akşam saatlerinde Harran’daki kamptan serbest bırakıldı.

Yakınları ve ailesi tarafından karşılanan Omar Souleyman yaşadığı Şanlıurfa’daki evine geldi.

“BEN BİR SANATÇIYIM”

Türkiye’yi sevdiğini Şanlıurfa’da da yaşamanın kendisini mutlu ettiğini aktaran Souleyman, “Ben ülkemdeki iç savaş çıkmasının ardından Türkiye’ye geldim. Avrupa’daki Almanya, Fransa ve Amerika’da bana oturma izni verdiler. Ben kabul etmedim. Benim akrabalarımın olduğu Türkiye’de Şanlıurfa’da yaşamayı seçtim. Bize kapılarını açan Türkiye’ye asla ihanet etmedim. Ben bir sanatçıyım benim siyasetle ve örgütlerle bir bağlantım yoktur. Jandarma beni telefonla arayarak, bir ifademin olduğunu söyledi. Bende gittim ifademi verdi. Suçsuz olduğum anlaşılması üzerine serbest bırakıldım” dedi.

Suriye'nin Resulayn kentinde yaşayan Omar Souleyman, ülkesindeki iç savaş nedeniyle 11 yıl önce Şanlıurfa'ya yerleşti. 2 eşli 10 çocuk babası olan Ömer Süleyman, Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa Ülkelerinde düğün şarkıcısı olarak sahne alması nedeniyle dünya çapında ünlü oldu. Kariyerine düğün şarkıcılığı yaparak başlayan Süleyman, 2013 Nobel Barış Ödülleri Konserinde de sahne alarak ün yaptı.

BİHA

20 Kas 2021 - 11:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

Vatan Sevdalısı - Youtube'da Öcalan'ı öven videoları olduğu iddia ediliyor.

https://youtu.be/DayKVsNZVJk

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 11:30

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi