Sonunda bu da oldu! Meydanın adı değişti

Şanlıurfa'da Suriyelilerin en uğrak mekanlarından biri olan Rabia Meydanı'nın adı Google haritalar uygulamasında 'Suriye Meydanı' olarak geçmeye başladı, tepkiler de ardı ardına geldi.

Sonunda bu da oldu! Meydanın adı değişti
Sonunda bu da oldu! Meydanın adı değişti
Haber albümü için resme tıklayın

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, uzun yıllardan bu yana Şanlıurfa'da da yaşamlarını sürdürüyor. Kentte bazı konularda yaşanan problemler nedeniyle Suriyelilere tepkiler yağarken, geçtiğimiz günlerde Suriye uyruklu kişilerin Rabia Meydanı'nda nargile keyfi yapması eleştiri konusu olmuştu.

Yaşanan olayın üzerinden henüz iki hafta geçmişken, bu kez yaşanan olay ise bu kadar olmaz dedirtti. Uzunca bir süre tadilatta kalan ve açılmasının ardından Suriyelilerin en uğrak mekanlarının başında gelen Rabia Meydanı, Google haritalar uygulamasında 'Suriye Meydanı' olarak isimlendirildi.

Uygulamaya girenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, duruma tepkiler de geldi. Turizmci Rahime Yaşar, yaptığı paylaşım ile durumu eleştirdi ve "Google haritada Topçu meydanının ismi Suriye Meydanı görünüyor yakında ismimiz SURİURFA olursa şaşırmayalım" ifadelerine yer verdi.

Yine sosyal medya üzerinden birçok kişi de duruma tepki gösteren paylaşımlarda bulundu.

Mustafa PAYIK/AJANS URFA

09 Eyl 2018 - 09:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi