Selahattin Demirtaş için 3 yıla kadar hapis istemi

HDP lideri Selahattin Demirtaş hakkıdna "Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşhakkında, Sancaktepe'de 7 Haziran seçimleri öncesinde yapılan mitingdeki konuşmasında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçunu işlediği iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Dinamik Radyo Televizyon AŞ, Star Medya Yayıncılık AŞ ve Bahadır Saraçgil "müşteki", Selahattin Demirtaş da "şüpheli" olarak yer aldı.

İddianamede, şüpheli Selahattin Demirtaşın, 7 Haziran 2015te yapılan genel seçime ilişkin partisinin Sancaktepe mitinginde Star gazetesini sallayarak bir konuşma yaptığı anlatıldı.

Demirtaşın bu şekildeki konuşmasından sonra 19 Temmuz 2015te, şikayetçilere ait Star Medya Yayıncılık AŞ ile Dinamik Radyo Televizyon AŞ ve yetkililerinin bulunduğu Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesindeki adrese bomba konulduğu belirtilen iddianamede, zaman ayarlı ve basınç tesirli olduğu tespit edilen bombanın uzman ekiplerce imha edildiği kaydedildi.

İddianamede, olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma yürüttüğü, soruşturma evrakının şüphelilerin tespit edilmemesi nedeniyle "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme", "suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak", "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma" suçlarından daimi aramaya alındığı belirtildi.

Şüpheli Demirtaşın Sancaktepedeki konuşmasından sonra söz konusu bombanın konulduğu aktarılan iddianamede, terör örgütü mensuplarının bombayı benzer gerekçelerle müştekilere ait binanın çevresine koydukları ifade edildi.

İddianamede, tüm dosya kapsamından ve toplanan delillere göre şüpheli Demirtaşın atılı suçu işlediğinin anlaşıldığı aktarıldı.

Selahattin Demirtaşın olayla ilgili ifadesinin tespiti amacıyla iş yeri adresinin bulunduğu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, MERNİS adresinin bulunduğu Diyabakır Cumhuriyet Başsavcılığına ve oy kullandığı adresine çağrı kağıtlarının gönderildiği belirtilen iddianamede, çağrı kağıtlarının usulüne uygun tebliğ edilmesine rağmen şüphelinin herhangi bir mazeret sunmaksızın ifade vermeye gelmediği, bu nedenle şüphelinin savunma hakkından vazgeçmiş olduğunun kabulü ile iddianame hazırlandığı vurgulandı.

Bu kapsamda Demirtaş hakında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame gönderildiği Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Demirtaşın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak. (Habertürk)

18 Kas 2016 - 14:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi