Şehirler tarihi dokuya uygun inşa edilecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehirlerin tarihi dokuya uygun inşa edilmesi için talimat verdi. Mesaj yerine ulaştı. Çiftçi, talimat aldıklarını ifade eden tweet attı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da düzenlenen AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda konuştu. Şehirlerin inşa edilirken tarihi dokunun korunacağını kaydeden Başbakan Davutoğlu, "TOKİ artık, şehirlerimizin tarihine uygun binalar inşa edecek. Talimat verdim. Bizzat görmediğim hiçbir TOKİ projesi hayata geçirilmeyecek. Şehrin mimarisine aykırı tek bir inşaat yapılmayacak" diye konuştu.

‘ŞEHİRLER DOĞA İLE UYUMLU İNŞA EDİLMELİ’

Davutoğlu, “Bizim medeniyetimiz bir şehir medeniyetidir. Şehir kendisini mimarisi ile gösterir. Şehrin mimarisi insanı anlatır, kendisini anlatır. Meydanlarda ulu camilerimiz vardır. Medeniyetlerimizin inşa ettiği kentlerin camları mahremiyet gereği birbirine bakmaz. Değerli belediye başkanlarımız, her birinizin en asli görevi şehirlerimizi Rabbimizin lütfettiği doğa ile uyumlu hale getirmek. Her birimizin görevi tarihi korumak” ifadelerini kullandı.

‘TOKİ PROJELERİNİ BİZZAT GÖRECEĞİM’

Yapılacak olan projeleri bizzat kendisinin inceleyeceğini vurgulayan Başkan Davutoğlu, “Her şehrin insanına, kültürüne, şehrin kimliğine göre hizmet üretiriz. Her şehrin özelliği var. Genel olarak üçe ayırabiliriz. Tarihi dokusuyla öne çıkan şehirler... Bu şehirlerin ihtiyaçlarına uygun olarak hizmet etmeliyiz. Birçok güzel örneği biliyorum. TOKİ artık, şehirlerimizin tarihine uygun binalar inşa edecek. Talimat verdim. Bizzat görmediğim hiçbir TOKİ projesi hayata geçirilmeyecek. Şehrin mimarisine aykırı tek bir inşaat yapılmayacak.

Hızla büyüyen şehirler... Hızla gelen göç karşısında acil çözümler gerekiyor. Ve Metropol şehirler... İstanbul'a, Ankara'ya çok yönlü hizmet etmeye çalışıyoruz. İstanbul'da dikey mimari yerine yatay mimariye yoğunlaşılacak” dedi.

ÇİFTÇİ: TALİMATI ALDIK

AK Parti 5. Yerel Yönetimler Toplantısına katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, twitter hesabından “Başbakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu’ndan şehir dokusuna uygun mimariyle proje yapma talimatını aldık” diye duyurdu.

13 Nis 2016 - 10:09 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi