Şanlıurfa’dan bırakılmıştı! İsrail’e ulaştı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yer alan üretim istasyonunda koruma altında bulunan ve göç etmeleri için doğaya bırakılan 15 yavru kelaynaktan 1’i İsrail’e ulaştı.

Şanlıurfa’dan bırakılmıştı! İsrail’e ulaştı
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye’de ve dünyada soyu tehdit altında olan kelaynakların son iki popülasyonundan biri Kuzeybatı Afrika’da Fas’ta diğeri ise Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde bulunurken, çok küçük bir grup da Suriye’de yer alıyor. Türkiye popülasyonu geçmişte tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşarken, günümüzde yalnızca Birecik ilçesindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar 3'üncü Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Birecik Şefliği Kelaynak Üreme İstasyonu'nda yaşıyor ve üremeye devam ediyor.

KELAYNAK SAYISI 325’E YÜKSELMİŞTİ

Birecik’te yaşayan kelaynakların 2021 yılı üreme dönemi sonu itibariyle 72 yavru dünyaya getirdiği ve toplamda sayılarının 325’e yükseldiği duyurulmuştu. En son 2013 yılında doğaya göç etmeleri için bırakılan kelaynaklardan 15’i, geçtiğimiz 8 Temmuz’da uzun bir aradan sonra göç için doğaya bırakıldı.

İSRAİL’DE GÖRÜLDÜ

Göç yolunu unutmamaları ve göç yolunun izlenmesi amacıyla doğaya salınan kelaynaklardan 1’inin göçe salındıktan 33 gün sonra ilk defa İsrail'e kadar ulaştığı öğrenildi. Ayağındaki halkada bulunan ülke kodu ve seri numarasından kuşun Türkiye’den uçtuğunu belirleyen İsrail’deki kuş gözlemcisi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri ile iletişime geçerek, bilgilendirmede bulundu.

Bu arada 8 Temmuz'da göçe bırakılan kelaynakların şubat ayında geri dönmeleri bekleniyor.

BİHA

#

15 Ağu 2021 - 13:26 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi