Şanlıurfa’da şiddetli deprem! Merkez üssü Süleymaniye... (GÜNCELLENDİ)

Irak ve İran'da 200'den fazla insanın hayatını kaybettiği 7,3 büyüklüğündeki deprem komşu ülkelerde de hissedildi. İran'da ayrıca 4,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremlerin ardından çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. Şanlıurfa'da da etkili bir şekilde hissedilen deprem nedeniyle korkulu anlar yaşandı.

Şanlıurfa’da şiddetli deprem! Merkez üssü Süleymaniye... (GÜNCELLENDİ)
Şanlıurfa’da şiddetli deprem! Merkez üssü Süleymaniye... (GÜNCELLENDİ)
Haber albümü için resme tıklayın

Irak'ın Süleymaniye kentinde 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Irak'taki deprem Güneydoğu'daki illerde de hissedildi. Kerkük, Erbil ve Bağdat'ta da çok şiddetli hissedilen deprem, Türkiye'den de hissedildi.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 214'ü, yaralananların sayısının ise 2 bin 500'ü geçtiği açıklandı. Kuzey Irak'ta da ise 6 kişi hayatını kaybetti, 200'ün üstünde yaralı var.

İran Sağlık Dairesi, yaralılar için vatandaşlardan kan bağışı yapmasını istedi.

İran'daki en büyük yıkımın Irak sınırında bulunan Kirmanşah şehrinde gerçekleştiği gelen haberler arasında.

İRAN VE IRAK SALLANMAYA DEVAM EDİYOR!

21.18'deki 7.3'lük depremin ardından saat 00.33'te 4.8'lik bir deprem meydana geldi. 00.33'te İran-Irak sınırında meydana gelen depremin ardından Irak'ta saat 01:31'de, yerin 32.2 KM altında 4.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 02:37'de Irak'ta yerin 5.0 KM derinliğinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremin ardından ardından 03:20'de İran'da 4.8'lik bir artçı deprem daha meydana geldi.

TÜRK KIZILAYI İLK ULAŞAN YARDIM EKİBİ OLDU

Türk Kızılayı, merkez üssü Irak'ın Halepçe ilçesi olan 7,2 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgeye ulaşan ilk yardım ekibi oldu.

Türk Kızılayı, en kısa zamanda depremzedelerin yardımına koşmak için olayın ardından bölgeye harekete ederek, yıkımın en çok meydana geldiği Süleymaniye'nin Derbendihan ilçesine ulaştı.

HASAR GÖREN BİNALAR TESPİT EDİLECEK

Türk Kızılayı Operasyon ve Lojistik Sorumlusu Oğuzhan Demir, ekip olarak öncelikle insanların durumunu ve hasar gören binaları tespit edeceklerini ardından teyakkuzda bekleyen ekiplerden destek isteyeceklerini söyledi.

İHTİYAÇ MALZEMELERİ DAĞITILACAK

Demir, sözlerine şöyle devam etti:

"Bölgeye intikal eden ilk yardım kuruluşu olarak buradaki hasar tespitine başladık, insanlarla görüşüyoruz. Beraberimizde getirdiğimiz bir tır gıda, uyku tulumu ve battaniye gibi ihtiyaç malzemelerini dağıtacağız. Çok şükür depremin şiddetinden ötürü korkulduğu kadar bir hasar olmadığını gördük. Her duruma karşı hem Irak'ta hem de Türkiye'de hazır bekleyen ekiplerimiz ve yardım malzememiz var, gerektiği takdirde intikal ettireceğiz."

Öte yandan, Derbendihan ilçesinde yaşayan Taha Salih Muhammed, depremde iki katlı evinin yıkıldığını belirterek, "Evde beş kişi yaşıyorduk. Deprem sırasında panikle dışarı kaçıp canımızı kurtardık." dedi.

Muhammed "Çok şükür ölü ve yaralımız yok kendimizi dışarı attıktan saniyeler sonra da evimiz çöktü. Şimdilik eşim ve çocuklarımla beraber komşularımızda kalıyoruz" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın yardım uçağı da Süleymaniye'ye gittiği açıklandı.

DEPREM GÜNEYDOĞU'DA DA ETKİLİ OLDU

Deprem Şanlıurfa'nın yanı sıra Diyarbakır, Batman, Bitlis, Van, Gaziantep, Mardin, Şırnak ve çevre illerde hissedildi. Evlerinde bulunan insanlar sokaklara çıkarak, deprem etkisinin geçmesini bekledi.

Şanlıurfa'da da oldukça hissedilen deprem nedeniyle insanlar sokaklara çıktı. Aracına binerek evlerinden uzaklaşanların da olduğu görüldü.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin bütün varlığıyla depremzede kardeşlerinin yanında olduğunu bilmelerini istiyoruz. Deprem acısını yaşayan kardeş Irak halkının ihtiyaç duyacağı tıbbi ve gıda yardımı başta olmak üzere bütün talepleri için Türkiye harekete geçmiş, ilk yardım konvoyunu yola çıkarmıştır" ifadelerini kullanırken, "Allah'tan dileğimiz daha fazla can kayıplarının yaşanmamasıdır. Bu büyük acıyı yaşayan kardeş Irak halkına ve yönetimine ve Kuzey Irak yönetimine derin üzüntülerimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" dedi.

(Habertürk)

12 Kas 2017 - 18:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi