‘Şanlıurfa Umut Tohumları Projesi’ başlıyor

Şanlıurfa Valiliği, World Vision International (WVI) Türkiye Temsilciliği ve Türk Kızılay Derneği Şanlıurfa Toplum Merkezi arasında yapılan işbirliğiyle uygulanacak olan “Şanlıurfa Umut Tohumları Projesi” tanıtım toplantısı yapıldı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Türk Kızılay Şanlıurfa Toplum Merkezi Yöneticisi Gülgez Ağbaba Eroğlu, WVI Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Yusuf Avcı, proje paydaşı kamu kuruluşları temsilcileri ve basın mensuplarının katılımıyla bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, projenin hedefi, amaçları ve sürdürülebilirlik boyutları kamuoyuna açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde işbirliği protokolü imzalanan ve bugünkü tanıtımla uygulanacak olan projenin açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, proje kapsamında tahsis edilen kaynakların doğru tespit edilen ihtiyaç sahiplerine yüzde yüz ulaşacak, başarılı bir uygulama olmasını temenni ederek, “Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli kardeşlerimize ve Şanlıurfalı kardeşlerimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Suriye’de on yıl önce başlayan ve bugüne kadar gelen insanlık dramını hatırlatan Vali Erin, Suriye’deki iç savaştan dolayı altı milyon insanın vatanını terk ettiğini, on binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirterek, “Çatışma ve savaşın tarafı olmayan, dezavantajlı gruplar olarak değerlendirdiğimiz kadınların, çocukların, engelli ve mağdur durumdaki insanların on yıldır çok acı ve ızdırap çektiği bir durumla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Suriye’den ayrılan altı milyon insandan dört milyon kadarının Türkiye’de yaşamaya çalıştığını, bu nüfusun yaklaşık 500 bininin ise Şanlıurfa’da bulunduğunu belirten Vali Erin, Suriye’yi terk eden insan sayısının yaklaşık 12 milyon olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Suriye’de yaşanan ve on milyonlarca insanın hayatını etkileyen dramın, tarihin son dönemlerinde yaşanan en büyük hadiselerden biri olduğuna dikkat çeken Vali Erin, bu durumun tüm insanlığın vermekte olduğu bir sınav olduğunu ifade ederek, “Bu bir insanlık sınavıdır. İnsanlığın onurlu bir şekilde ayakta durabileceği, başarıyla bu sınavı geçebileceği ama aynı zamanda bu güne kadar yaşanan koşullar gösteriyor ki birçok ülke ve kuruluş da bu sınavdan sınıfta kalıyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin, bu insanlık sınavında mağdur ve mazlumların yanında duracağını her vesile ile ilan ettiğini ve gereğini yaptığını kaydeden Vali Erin, “Şanlıurfa başta olmak üzere tüm kurum kuruluşlarıyla Türkiye bu mücadeleyi başarılı bir şekilde yürüttü. Şanlıurfa kardeşlerime bu vesile ile muhacir duruma düşmüş kardeşlerimize gösterdikleri anlayış, misafirperverlik ve Halil İbrahim Aleyhisselam’ın misafirperverlik anlayışını göstermelerinden dolayı bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Barış Pınarı Harekâtı ile Türkiye’nin kontrolüne geçen Telabyad ve Resulayn’da Şanlıurfa Valiliği koordinesinde yapılan çalışmalar ve Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli muhacirlere yönelik faaliyetler hakkında da bilgiler veren Vali Erin, “Türkiye’de, Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli kardeşlerimize yardımcı olmaya, insanlık vazifemizi ifa etmeye devam edeceğiz.” diyerek, projenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Tanıtım toplantısında birer konuşma yapan Türk Kızılay Şanlıurfa Toplum Merkezi Yöneticisi Gülgez Ağbaba Eroğlu ve Türk Kızılay Sosyal ve Ekonomik Güçlendirme Program Koordinatörü Cihan Arsu da uygulanacak proje hakkında bilgiler vererek, katkı ve desteklerinden dolayı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e, WVI Türkiye Temsilciliğine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

BİHA

15 Haz 2021 - 19:21 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi