Şanlıurfa 'mavi' mi yoksa 'sarı' mı?

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş’un düşük riskli iller arasında (mavi renk) yer aldığını belirttiği Şanlıurfa’nın, başka bir haritada ‘sarı’ kategoride yer alması dikkat çekti.

Şanlıurfa 'mavi' mi yoksa 'sarı' mı?
Haber albümü için resme tıklayın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6-12 Mart tarihleri arasındaki illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. Şanlıurfa’da 100 Bin kişide haftalık vaka sayısı 15,41 olarak kayıtlara geçti. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, yaptığı açıklamada, tedbirlere uyarak normalleşmenin mümkün olduğunu belirterek, “Sağlık Bakanlığı 6-12 Mart 2021 haftalık #COVID19 vaka haritasına göre; 58 şehirde vaka artışı yaşanırken Şanlıurfa mavi olarak kaldı. Mavi Sana Çok Yakışıyor ŞANLIURFA... Tedbirleri elden bırakmayalım” ifadelerine yer vermişti.

ŞANLIURFA, BU HARİTADA ‘SARI’YA DÖNDÜ

Ancak Habertürk’ün son açıklanan haftalık tabloya göre oluşturduğu risk haritasında, Şanlıurfa’nın ‘mavi’den (düşük risk) ‘sarı’ya (orta risk) döndüğü görüldü. Şanlıurfa’nın yanı sıra haritada Doğu ve Güneydoğu'daki mavi iller de kaygı verici şekilde azaldı. İlk haritada neredeyse tamamı mavi olan bu bölgeden sadece Siirt, Şırnak ve Hakkâri mavi çıktı.

RENK DEĞİŞTİREN İLLER

Haritada 16 ilin rengi değişti. Ancak sadece 4 il önceki haftaya göre daha iyi bir konuma geldi. Artvin, Burdur ve Sakarya kırmızıdan turuncuya dönerken Siirt de sarıdan en düşük riski ifade eden maviye döndü ve mavi renkteki üç ilden biri oldu.

ŞANLIURFA MAVİ Mİ SARI MI?

Kentte yetkililerin, “Şanlıurfa mavi kategoride” açıklamasının aksine gündeme gelen bu harita ile ilgili “Şanlıurfa mavi mi yoksa sarı kategoride mi?” sorusu gelmeye başladı.

AJANS URFA

16 Mar 2021 - 15:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

04

Bişey Çıkmaz - Loo amman amma uzattınız ha. Hükümet kendi inanmıyorki, halk inansın böyle bir salgına. Sadece inanıp bişeyler yapıyormuş gibi yapıyor. Herşey ortada değil mi zaten.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 15:59
03

Ziyaeddin - Bu akp lilerin umrunda değilsiniz .sizi koyun gibi görüyorlar.Allah ın tokadı yakındır.eeee hakkettiler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 15:59
02

Fatih Er - Maviye sarıya bakmayın tedbirinizi alın uyarın uyar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 15:59
01

Fatih Er - Maviye sarıya bakmayın tedbirinizi alın uyarın uyar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mart 15:59

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi