Şanlıurfa Barosu'ndan Savcı Akbulut'a destek

Şanlıurfa Barosu, Viranşehir ilçesinde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut’a ilişkin basın açıklaması yaptı.

Şanlıurfa Barosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, 18.05.2021 tarihinde bir hukuk adamı olarak, pandemi süreci boyunca hükümetçe uygulanan tüm uygulamalara yönelik görüşlerini, değerlendirmelerini ve bir "savcı" olarak tavrını ortaya koymak suretiyle sosyal medya ortamında bir paylaşımda bulunmuştur. Akbulut, yaptığı değerlendirmelerde, süreç boyunca hükümetçe uygulanan uygulamaların başta anayasa olmak üzere ilgili tüm kanunlara aykırı olduğunu ifade etmekte, bu değerlendirmelerini bilim adamlarının bilimsel makalelerine dayandırmakta ve uygulamaların aynı zamanda "İnsan Hakları ve Biyotip Sözleşmesi'ne aykırılığına dikkat çekerek uygulamalara ilişkin bir soruşturma başlattığını ifade etmektedir.

Uzun süreden beri "tarafsız yargı" adına bir değerlendirme, karar veya girişim görmeyen ülke insanı, Cumhuriyet Savcisi Akbulut'un bu değerlendirmelerini takdirle karşılayarak sahip çıkmış ve paylaşımlarıyla ülkenin birincil gündemi haline getirmiştir. Şanlıurfa Barosu olarak, Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut'un değerlendirmelerini doğru, hukuka uygun ve takdire şayan görüyoruz ve sahipleniyoruz. Yıllardan beri yargının talimatla hareket ettiği, "tarafsız yargı" anlamında neredeyse bir emarenin görülmediği bir ortamda Savcı Eyyüp Akbulut'un bu değerlendirmelerinin "tarafsız yargı" adına bir ışık olduğunu değerlendiriyor; cesaretin bulaşıcı olduğunu ve adalete güvenin yeniden tesisi için diğer tüm yargı mensuplarından aynı umut verici tavrı beklediğimizi ifade etmek istiyoruz.

Şanlıurfa Barosu olarak Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut'un değerlendirmelerine paralel olarak, pandemi sürecindeki uygulamaların zaten yoksul olan halkı ekmeğe muhtaç hale getirdiğini, sokağa çıkma zorunda kalan halkın bu kez de hükümetçe bir gelir kaynağı olarak görüldüğünü ve esasen hukuka aykırı konulan kurallara aykırı davranıldığından bahisle kesilen cezaların ayrı bir külfet olduğunu da ifade ederek hukuka aykırı bu uygulamalara karışı olduğumuzu ve derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Sonuç olarak Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut'un açıklamaları ve başlattığını belirttiği soruşturmanın, yıllardan beri siyasal iktidarın silahı haline getirilen yargının, tarafsızlığı adına umut verici olduğunu, bu anlamda Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut'un yanında olduğumuzu ve desteklediğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

BİHA

#

19 May 2021 - 18:04 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi