Sahte diplomalı 30 memur gözaltına alındı

Şanlıurfa merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında toplam 4 ilde operasyon düzenlenerek “sahte diplomalı” oldukları öne sürülen 30 memur gözaltına alındı.

Kısa bir süre önce FETÖ/PDY olarak terör örgütü ilan edilen Gülen Cemaatine yönelik operasyonlar ülkenin dört bir yanında çeşitli şekillerde devam ederken, bunlardan birisi de “sahte diplomalı” memurlara karşı yürütülen mücadele operasyonlarıydı. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu yeni bir operasyon daha düzenlendi. Operasyon eş zamanlı olarak Ankara, Adıyaman ve Adana'da da yürütüldü. Ancak Cemaatle ilişkilerinin olup-olmadığı henüz bilinmiyor.

ŞANLIURFA EMNİYETİ’NE GETİRİLDİLER

İddiaya göre, bir süre önce polis tarafından bazı kişilerin sahte diplomayla kamu kurumlarına yerleştiği belirlendi. Bu kapsamda düzenlenen operasyonda sahte üniversite diplomasıyla öğretmen olarak atandığı, maaş ve ek ders ücreti aldığı ileri sürülen Hamidiye B., Erdal U., Serkan N., Ozan Ç., Ahmet T., Halil Ş., Mesut B., Abdullah A., Nazan A., Ali S., Abdullah C., Yunus Ç., Enver P., Ömer G., İmam D., Erdal D., Mehmet Mustafa D., Hasan M., Adnan Ş., Bünyamin O., Tanju A., Mustafa E., İshak Ş., Yusuf B., Ömer K., Aziz Ç., Mahmut D., Mahmut K., Mehmet Masum E. ve Numan B., gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildi.

31 May 2016 - 13:40 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi