Meteoroloji açıkladı: Urfa 48 yılın rekorunu kırdı!

Türkiye'de son 48 yılın en sıcak Haziran ayını geçirirken, en yüksek sıcaklığın yaşandığı il ise Şanlıurfa oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin son 48 yılın en sıcak Haziran ayını geçirdiğini açıkladı.

Bu yıl Haziran ayında ortalama sıcaklık 23,4 derece ölçüldü. Daha önceki yıllarda Haziran ayı ortama sıcaklığı 21,3 dereceydi. Daha önceki en sıcak Haziran ayı ise ise 2012 yılında yaşanmıştı.

EN YÜKSEK SICAKLIK URFA'DA

En yüksek sıcaklık 45,4 derece ile 27 Haziran'da Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, en düşük sıcaklık ise 3,4 derece ile Kayseri Sarız'da 7 Haziran'da ölçüldü.

2019 yılında Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Solhan, Doğanşehir, Kahta, Siverek ve Viranşehir'de Haziran ayı sıcaklık rekoru kırıldı.

YAĞIŞ REKORU DA KIRILDI

Haziran ayında sıcaklığın yanında bazı illerde yağış rekorları da kırıldı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri Haziran ayında normallerin altında yağış alırken Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde normallerin 2-3 katı yağış ölçüldü. (Hürriyet)

03 Tem 2019 - 12:01 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi