Kurban Bayramı ve sonrası için uyarı: Risk artışı olabilir!

Bilim Kurulu üyeleri, yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili olarak bazı uyarılarda bulundu. Üyeler, “Bayramlaşmalar açık havada ve kısa olsun. Düşük vaka ile eylüle girmeliyiz. Eylül-ekimde risk yeni pike neden olabilir" görüşü etrafında birleşti.

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Sema Kultufan Turan, eylül ve ekim aylarının Kovid-19 açısından çok kritik olduğunu belirterek, “Eylül, ekim ayları neden vurgulanıyor? Çünkü insanların vücut dirençleri yaz aylarında özellikle viral enfeksiyonlara karşı güçlüdür. Ama insanların vücut dirençleri eylül-ekim aylarında değişeceği için, kapalı mekanlarda daha fazla vakit geçirecekleri için, insanların hareketleri yoğun olacağı için bu aylarda genellikle risk vardır. O risk de yeni bir pikin çıkışına neden olabilir" dedi.

Kurban Bayramı’na ilişkin de değerlendirmede bulunan Turan, "Kurban Bayramı çok önemli bir dönemeç. Özellikle kurban kesim yerlerinde kurallara harfiyen uymak gerekiyor. Aile görüşmelerini mümkün olduğu kadar yapmamalarını tavsiye ediyoruz. Büyüklerimizle telefonla bayramlaşalım. Kalabalık mekanlara girmemeye özen gösterelim" dedi.

AJANS URFA

17 Tem 2020 - 09:19 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi