Kasım ayında çok sayıda memur alınacak

Kamuya alım ilanları, Devlet Personel Başkanlığı, İŞKUR ve Resmi gazete tarafından yayımlanıyor. Kamuya alımlar Kasım ayında da devam edecek.

Adaylar başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvurularını yapabilecekler ve Kasım ayında memur olmak şansını yakalayacaklar. Alımı yapılacak adaylar aranan nitelikleri taşımaları durumunda başvurularını gerçekleştirebilecek.

HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Her ayda olduğu gibi Kasım ayında da alımlar devam ediyor. Adaylardan genellikle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmaması veya ilanda Hükümlü personel alımı adı geçiyorsa hükümlü olma şartlarını kabul etmek, en az ilköğretim mezunu olmak şartı ile lise, ön lisans ve lisans mezunu olmak, görevini yapmasına engel olabilecek olan herhangi bir sağlık problemi olmaması, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, yapılacak olan güvenlik soruşturmasından veya arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak şartları aranacaktır.

KPSS ŞARTI ARANACAK MI?

Kamuya Kasım ayında alım yapacak olan kurumların bir çoğu bazı kurumlar dışında KPSS şartı aramıyor. Adayların geçerlilik süresi dolmamak şartı ile, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları gerekiyor. Bazı kurumlar ise 50 puan ile de alım yapabiliyor. Lise mezunu adaylardan KPSSP94, Önlisan mezunu adaylardan KPSSP93 ve Lisans mezunu olan adaylardan KPSSP3 puan türünden puan almaları isteniyor.

Buna istisnaden KPSS Şartı olmadan alım yapan kurumları sıralayacak olursak; Jandarma Genel Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, TÜBİTAK, Diyanet işleri başkanlığı şu anda alımı geçerli olan duyurulardan belirttikleri gibi adaylardan KPSS şartı aramayacak. (Ekomonitör)

16 Kas 2017 - 21:06 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi