Kardeş Baysal da gözaltında

“FETÖ-PDY” yapılanması operasyonunda gözaltına alınanlar arasında Özel OSM Ortadoğu Hastanesi Eski Yönetim Kurulu Başkanı Halil Baysal’ın kardeşi Ömer Faruk Baysal’ın da olduğu anlaşıldı.

Şanlıurfa Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah erken saatlerden itibaren Sema Basın Yayın Özel Eğitim İnşaat Tekstil AŞ ile bu kuruma bağlı Özel Çağlayan İlkokulu ve Feza Basım Yayımcılık'a eş zamanlı operasyon düzenlemiş, “FETÖ-Paralel Devlet Yapılanması” kapsamında “terör örgütüne finansman sağlamak ve himmet toplamak” suçlarına karıştıkları iddiasıyla aralarında avukat, doktor, öğretmen ve işadamlarının da bulunduğu 16 kişiyi gözaltına almıştı. Gün içerisinde operasyon devam ederken, gözaltı sayısı 18’e yükseldi.

Geçen ay birinci dalga operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra 6 iş adamıyla tutuklanan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin’in yerine vekaleten göreve gelen Halil Akkaya da ikinci dalgada gözaltına alınanlar arasındaydı. Yine ikinci dalga operasyonlarda, yakalanacağını anladığı için yurt dışına kaçanlardan Özel OSM Ortadoğu Hastanesi Eski Yönetim Kurulu Başkanı Halil Baysal’ın kardeşi Dr. Ömer Faruk Baysal da bulunuyor.

18 şüpheli arasında geri kalan isimler şöyle: Müslüm Halhallı (Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı), Harun Kaplama (Avukat), Cenap Saatçi, A. Dodanlı, E. Işıkyıldız, M. Karaçizmeli, A. Barut, A. Ablak, M. İpeksever, M. Ertekin, A. Batur, E. Dedecan, H. Bilgiç, Ö. Güvenç, H. Karataş, A. Koçyiğit.

Gözaltına alınan şüphelilerin Emniyet’teki işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarın Şanlıurfa Adliyesine getirilmeleri bekleniyor.

11 May 2016 - 15:41 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi