Kandilli'den korkutan açıklama! Fay kırıldı

Yalova’da meydana gelen deprem sonrası Kandilli vatandaşları uyardı; 'Hazırlıklı olun, depremle yaşamasını bilmeliyiz' dedi

Marmara Denizi Yalova açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından vatandaşlar korku içinde kendilerini sokağa attı. Kandilli Rasathanesi deprem sonrası yaptığı açıklamada; “Yalova ile İstanbul’da hissedilen depremin meydana geldiği yer Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Marmara Denizinden geçen kuzey kolu içerisinde yer almaktadır. Bir fay parçasının kırılması sonucu meydana gelmiştir. Depremin merkez üssüne yakın son yüzyılda meydana gelmiş en etkili deprem 1963 Adalar (6.3) depremidir. Bölge genelinde meydana gelmiş en etkili deprem ise, 1999 yılı Kocaeli (7.4) depremidir. Birkaç yılda bir bu tür orta şiddette depremler meydana gelmektedir. Marmara Denizi ve çevresi I. Derece Deprem Bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu yüzden vatandaşlarımız hazırlıklı olmalı. Bu bilinçle yaşamalı. Ev alırken de depreme dayanıklı olmasına dikkat etmeli.” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. TÜYSÜZ: ARKASI GELECEK

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Profesör Okan Tüysüz, depremin merkez üssünün 1999’da yaşanan depremin bittiği yer olduğunu söyledi. Tüysüz, “Büyük olasılıkla bunun arkasından depremler gelecektir. Ama bekleyip görmek gerekecek” dedi.

PROF. DR. EREN: KORKMAYIN

Yalova Üniversitesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Recep Hayri Eren, Marmara Denizi’nin Yalova açıklarında meydana gelen 4.4 şiddetindeki depremin bir enerji boşalması olduğunu dile getirdi. Eren, “Bu yaşanan depremler sırf enerji birikimleridir. Korkulacak bir şey yok” dedi.

Yalova açıklarında 3.2 büyüklüğünde deprem

Dün akşam saat 23.30'da Yalova açıklarında 3.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre dün Yalova açıklarında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından akşam saat 23.30'da yine Yalova açıklarında 3,2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Sarsıntı yerin 5,3 lilometren derinliğinde gerçekleşti. (TGRT)

26 Haz 2016 - 08:42 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi