HDP'li Meclis Üyesi: Germuş Kilisesi neden korumaya alınmıyor?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında kentin tarihi önemine değinilirken, HDP'li Meclis Üyesi Sıtkı Dursun kaderine terk edilen Germuş Kilisesi ile ilgili çalışmaları sordu. Dursun, "İki defa önerge verdiğimiz halde Germuş Kilisesi halen çevredeki vatandaşlar tarafından harabe  olarak kullanılıyor. Burası neden koruma altına alınmıyor?" dedi.

HDP'li Meclis Üyesi: Germuş Kilisesi neden korumaya alınmıyor?
HDP'li Meclis Üyesi: Germuş Kilisesi neden korumaya alınmıyor?
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı son meclis birleşimi bugün gerçekleşti.

Toplantı, Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan başkanlığında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Mecliste, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemde yer alan İhtisas Komisyon Raporları, üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi. Raporlar arasında yer alan 'Şanlıurfa'nın tarihi önemi', meclis kararı ile komisyon tarafından incelendi.

Rapor sonucunda Şanlıurfa'nın tarihi geçmişine değinilirken, tapınak, kilise, cami, medrese ve kervansaraylar ile kentin zenginliği aktarıldı. Rapor sonucu söz alan HDP'li Meclis Üyesi Sıtkı Dursun ise Germuş Kilisesi için yapılan çalışmaları sordu.

DURSUN: HARABE OLARAK KULLANILIYOR!

Türkiye’nin önemli tarih ve inanç noktalarından biri olan Şanlıurfa’da Germuş Kilisesi'nin kaderine terk edildiğini öne süren Dursun, "İki defa önerge verdiğimiz halde Germuş Kilisesi halen çevredeki vatandaşlar tarafından harabe olarak kullanılıyor. Burası neden koruma altına alınmıyor?" dedi.

Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan da, Germuş Kilisesi ile ilgili çalışma yapıldığını söyledi.

ULAŞIMDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

Geçtiğimiz ay komisyona havale edilen 'Koronavirüs nedeniyle ulaşımda dikkat edilmesi gereken kurallar' başlıklı rapor sonucunda ise şu ifadeler yer aldı:

- Araç içine covid-19 ile ilgili uyulması gereken kuralların görünür bir şekilde asılması,

- Araç giriş kapısının yanına el antiseptiği konulması

- Çalışan personlin Covid-19’un buluşma yolları ve korunma önlemleri hususunda bilgilenmesinin sağlanması

- Araçlara biniş, iniş ve yolculuk süresince maske kullanımı sağlanması

- Yolculuk süresince Covid-19 belirtileri gelişen çalışanlar diğer personelden ve varsa yolculardan ayrı bir bölümde izolasyon alınması. Tıbbi maske takılarak sağlık kurumuna yönlendirilmesi

- Covid-19 temaslı takibinin yapılabilmesi için personelin çalışma düzenleri kaydedilmesi

- Çalışanlarının el hijyenine dikkat etmesi sağlanması

- Çalışanlar (yardımcı personel, muavin vb.) kuralına uygun maske takması, maske nemlendikçe ya da kirlendikçe değiştirilmesi

- Çalışanlar dinlenme zamanlarında en az 1 metrelik sosyal mesafeyi koroması ve maske takmayı sürdürmesi

- Covid-19 temaslı takibinin yapılabilmesi için şehirler arası seyahatlerde yolcuların isimlerinin ve iletişim bilgilerinin kaydedilmesi

- Terminaller gibi yerlerde aralarında sosyalnmesafe kurallarına dikkat ederek (en az 1 metre aralıklarla) düzenli sıra oluşturması ve kalabalık oluşturmamaya özen gösterilmesi

- Oturma düzeni genel olarak kişiler arasında en az 1 metre mesafe olacak şekilde yapılması. Oturma düzeni yüz yüze gelecek şekilde karşılıklı olmaması, çapraz oturma olması. Tekli koltuk ve koridordan sonra ikili koltuk olan araçlarda tekli koltuğa bir kişi, ikili koltuğa ğencere kenarına bir kişi oturması sağlanarak sosyal mesafe korunması uygun görüldü.

KESİM ÜCRETLERİ DE BELİRLENDİ

Kesim Ücretlerinin Belirlenmesi ile ilgili komisyon tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu; mezbahanede uygulanacak büyükbaş hayvan kesim ücretlerinin 80 TL, mezbahanede uygulanacak küçükbaş hayvan kesim ücretlerinin 10 TL olması karar bağlandı.

TARIMSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KURULACAK

Meclis kararı ile komisyona havale edilen 'Birim kurulması, birim bağlanması' ile ilgili de Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının kurulması ve kurulacak olan daire başkanlığı için 1. derecelik G.İ.H.S. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı kadrosunun ihdas edilmesi uygun görüldü.

17 TEKNENİN İŞLETİLMESİ BELTUR'A VERİLDİ

Tekne hat devri ile ilgili ise Halfeti ilçesinde bulunan 17 adet tekne hattı işletilmesini 5 yıllığa teknik şartname ve kapasiteye göre kişi başı yıllık 250 TL bedelle işletilmesi halinde güncel fiyatlar baz alınması şartıyla BELTUR A.Ş.'ye devredilmesine karar verildi.

Özlem DİKMEN-AJANSURFA

16 Eki 2020 - 15:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

ALİ - Geçen gün Germuş yolunda piknik yapıyordum belki 5-6 araç Göbeklitepenin nerede olduğunu sordu. Halbu ki Germuş yolu üzerinde Göbekli tepeyi gösteren herhangi bir yön tabelası konulamaz mı? Bu kadar mı aciz bir belediye

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ekim 15:33

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi