Günün ulusal ve yerel köşe yazarları

Ulusal ve yerel gazete ve haber sitelerinden sizin için derlediğimiz köşe yazıları...

Neden?

Yakup Köse / STAR

Batı, dünyaya ‘uluslararası değerler’ diye yutturduğu her şeyi ayaklar altına alıp neden Türkiye’deki bir referandumda açıktan taraf oldu?

Türkiye’deki referandumda sistem değişikliğine “Evet” diyenlerin düşünce ve ifade özgürlüğünü niçin kısıtlıyorlar?

Savaş sebebi olacak hamleleri yapmalarındaki saik ne?

Mevzunun köküne indiğimizde şu sualler karşımıza çıkıyor:

Yaklaşık 100 yıl önce, başta lisanımız ve hurûfatımız olmak üzere, kılık kıyafetimizden tartımıza kadar bize ait olanlar elimizden alınıp yerine Batı’nın yoz değerleri neden kondu?

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Az bile yapıyoruz

Melih Altınok / SABAH

Hollanda dün Avrupa ve dünya tarihine kara bir leke daha sürdü.

AB adayı ve birliğin tüm kurumlarına, hukuk sistemine ortak Türkiye'nin bir bakanını,polis nezaretinde alıkoydu ve sınır dışı etti!

Bununla da yetinmeyen Hollanda yönetimi, hukuksuzluğu protesto eden Türk kökenli vatandaşlarının üzerine atlı, köpekli polislerini saldı. Çok sayıda yaralı ve gözaltı var. Görüntüler en sakin insanı bile çileden çıkartacak kadar korkunç.

Tüm bu rezaletin üstüne Hollandalı siyasilerden gelen "Lalelerimizi görmeyegelebilirsiniz" türünden alaycı ve tahrik edici açıklamalar da bardağı taşırıyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Kur’an ve Sünnetin Işığında Cemaat Olunur

Abdullah Büyük / YENİ AKİT

Dünyadaki tüm müminlerin haberdar olduğu ve adına Cibril hadisi demiş olduğumuz mütevatir bir hadis vardır. Bu hadiste Cebrail aleyhisselam insan kılığına bürünerek Peygamber Efendimize gelip bazı sorular soruyor. Daha sonra Peygamberimiz “Cebrail dininizi öğretmek için geldi” diye açıklama yapıyor. Dinin içeriği, dinin mahiyeti, dinin gerçek kimliğini özetleyen sorular şöyle: İman nedir Ya Rasûlallah? İslam nedir Ya Rasûlallah? İhsan nedir Ya Rasûlallah? Kıyamet ne zaman kopacak ey Allah’ın Rasulü? Bu dört soru ve cevaptan şunları anlıyoruz:

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Avrupa “Kan dökmeden olmaz” diyor

Kurtuluş Tayiz / AKŞAM

Türkiye’deki siyasi dönüşüme itirazın daha çok içeriden geleceğini düşünüyorduk. Hatırlayacaksınız; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hükümet sistemi değişikliği için “Kan dökmeden olmaz” diyerek tehditler savurmuştu.

Ancak halk oylaması sathı mahalline girilince CHP’nin itirazı demokratik sınırların dışına taşmadı. Ne var ki beklenmedik tepki Almanya ile birlikte Hollanda ve Avusturya’dan geldi. Almanya ve Hollanda, Türk Dışişleri Bakanı ve hükümet üyelerine giriş yasağı getirerek diplomatik teamüllerin dışına çıktı. İnanılmaz ama Alman devlet televizyonu “Hayır” yayınına geçti.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Gâvur, gâvurluğunu yapıyor!

Murat Bardakçı / HABERTÜRK

Yazının başlığının fazla sert olduğunu düşünebilirsiniz ama meselenin aslı maalesef budur: Gâvur, gâvurluğunu yapıyor! Üstelik böyle yapmaları da yeni bir şey değil, asırlardan buyana devam eden âdetleri!

Geçen hafta yaşadıklarımızı düşünün: Bakanların referandum öncesinde Avrupa’daki gurbetçilerimizle biraraya gelebilmeleri için yaptıkları hazırlıklar mesele oldu, toplantılar binbir bahane ile iptal edildi, “Gelirdin, gelemezdin” tartışmaları yaşandı, daha başka Avrupa ülkeleri ile de karşı karşıya geldik ve işler Hollanda’da çığrından çıktı!

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Referandum Güç ve Yetki

Recep Akyol / BALIKLIGÖL.COM

Türkiye genelinde yaşayan Kürtlerin Anayasa ve Referandum tercihleri, Ortadoğu coğrafyasında yeni bir güç olan yeni Türkiye politikasında etkili olabilir. Kürt halkının demokratik hakları yerel anlamda yönetim hakları Referandum sonrasın da yapılacak işbirliği ile güçlenir diye düşünüyorum.

ABD ve Rusya güdümünde gelişen Ortadoğuda ki siyasi tercih ve askeri güçler ile dengeler her an değişebilmektedir. Türkiye’nin bir taraftan referandum sürecinde yetkinin tek elde toplanması ile yetki kargaşasına son vermek istemesi diğer taraftan yanı başımızda terörden arındırılmış tampon bölge oluşumu Barzani Kürt yönetiminin bu çizgide Türkiye’nin yanında olması önemli bir gelişmedir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Almanya ve Hollanda

Yusuf Güler / ŞANLIURFAGAZETESİ

Türkiye’nin Avrupa Birliği macerası yıllardır devam ediyor. Her Türk vatandaşı Hıristiyan kulübü olarak bilinen AB’nin Türkiye’yi birliğe almayacağını biliyor. Ancak, AB’nin amacı oyalama yaparak Türkiye’yi küçük parçalara bölmeyi amaçlıyor. Bu nedenle de önceleri gizlice şimdi ise açık olarak terör örgütlerine destek veriyor. Bu pencereden bakıldığında Türkiye’nin büyüyüp lider ülke olma korkusuna kapılan Avrupa ekonomik terörü, farklı adla kurdurulan terör örgütlerini finanse ederek Türkiye’nin gücünün kırılmasını arzu ediyor. Darbe girişimlerinin arkasında da bunlar var.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Toplumun Öncüleri

Mehmet Cengiz / YENİ URFA

Öncüler Trenin Makinisti, geminin, kaptanı, uçağın Pilotu, arabanın sürücüsü gibi. İstikamet rotası bunların elindedir. Gemiyi batırabilir, uçağı düşürebilir, arabayı devirebilir, treni raydan kaydırabilir. Bunun tam tersi taşıdığı insan ise becerisiyle limana selamete kazasız ulaştırabilir. Toplum öncüleri de aynen bunun gibidir. Kabiliyet, liyakat, bilgelik, liderlik vasfı ile yönetilenleri iyi yâda kötü yönetir. Dünyada rahat yaşamaları için en iyi öncülük ederler. Toplum öncülerinin çeşitleri vardır siyaset alanında öncülük, Din alanında öncülük, hukuk alanında öncülük, Ekonomi alanında öncülük, teknoloji, bilim alanında öncülük, sanat alanında öncülük, Mimari alanında öncülük diyebiliriz. Öncülüğün daha çok alanları var bu kadar yeter sanırım. Toplum yararına öncülük yapanlar dünyada da öldükten sonra da toplum kalplerinde makes bulurlar. Hep hayırla yad edilirler. Tarih bu öncülerle doludur.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Tahammüllü Olmalı Mümin

Ahmet Yusuf Öncel / GAP GÜNDEMİ

Allah c.c için çalışan, bir şeyler yapmak isteyen insanların hasletlerindendir tahammül.

Hoşgörü, müsamaha manalarına da gelen "tahammül" kelimesi, lügat manası itibariyle de zorluklara karşı dayanma manasına geliyor.

İnsanlar arası etkileşim ve iletişim için ehemmiyet arz eden bir mefhumdur tahammül. Zira insanlar birbirleriyle iletişim kurarken, dostluklar oluştururken bu mefhumu göz ardı ediyor, akabinde karşısında ki insanla çıkmaza girmek suretiyle ilişkisini bitiriyor yahut donduruyor. Hâlbuki o kardeşini, dostunu tanısa yahut tanımaya çalışsa onun hangi meziyetlere sahip olduğunu öğrense bu dostunun hiçbir tavrı onu rahatsız etmez. Ama maalesef ki iletişimde kırmızıçizgileri bir hayli fazla olan bir takım insanlar, karşılarındakini kucaklamak, tebessümle karşılamak ve yapıcı olmak yerine bozucu niyette olmayı daha çok tercih ediyorlar.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Urfa'da ve Ülkede Siyaset Çıkmazı

Şerif Bendaş / GAZETE İPEKYOL

Ne Urfa'mızda ne de Türkiye'de siyaset kurumu, ona bağlı organik dernek ve sivil toplum kuruluşları halkın taleplerine cevap verebilecek nitelikte.

Ülkedeki ve kentimizdeki siyaseti öyle bir hale getirdiler ki, zaten apolitik olan halk iyice afalladı. Ağızlardan çıkan kin, nefret, ötekileştirici söylemler insanları daha bir uzaklaştırdı biri birlerinden. Sosyal alanda küfürlere hakaretlere varan yorumlar, paylaşımlar; dost sohbetlerinde, iş ortamında, berberde, çarşıda yegane konumuz siyaset ve referandum.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

13 Mar 2017 - 06:53 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi