Gerem: Ambara ne girdi, o önemlidir

Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Göç Zirvesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Araziye gelmek gerekiyordu ve bu vesileyle bu toplantının burada yapılması faydalı oldu. Sivil toplum kuruluşları olarak insani yardım konularında ambara ne giriyor, ona bakıyoruz. Şimdi bunun için en azından ikili görüşmelerimizde onun takibini yapacağız” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Şanlıurfa’da yapılan ve sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı Göç Zirvesi’ni değerlendirdi. Gerem, Göç Zirvesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Sivil toplum kuruluşları olarak insani yardım konularında ambara ne giriyor, ona bakıyoruz” dedi.

GEREM: ARAZİYE GELMEK GEREKİYORDU

Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, zirvenin asıl yapılması gereken yerin Şanlıurfa olduğunu ifade etti. Gerem, “Biliyorsunuz özellikle göçle ilgili Göç Zirvesi’nin Şanlıurfa’da yapılması güzel oldu. Daha önce bu gibi toplantılar Ankara’da, Gaziantep’te yapılırdı. Aslında gelinmesi gereken ve yapılması gereken yer Şanlıurfa’ydı. Çünkü Şanlıurfa değil Türkiye’de dünyada en çok mülteci barındıran ildir. Bunu zirvede sunum yapan arkadaşlar da teyit ettiler. Yani araziye gelmek gerekiyordu ve bu vesileyle bu toplantının burada yapılması faydalı oldu. Sivil toplum kuruluşları olarak insani yardım konularında ambara ne giriyor, ona bakıyoruz. Şimdi bunun için en azından ikili görüşmelerimizde onun takibini yapacağız. Urfa’daki bu kardeşlerimize fayda sağlayacağız. Dertlerine deva olacak, onun mücadelesini veriyoruz. Her şeye rağmen güzel oldu. Bu gibi toplantıların devamını istiyoruz çünkü gerçekten geç kalındı. En azından geçen zamanın telafisi için önemli ve güzel oldu” dedi.

‘AMBARA NE GİRDİ, O ÖNEMLİDİR’

Osman Gerem, zirvede konuşulanların icraat dökülmesi ve yol haritasının çıkarılması gerektiğini ifade ederek, “Özellikle sunum yapanların birçoğu şehirlerin yıpranmasıyla ilgili sunum yaptılar. Şu anda 600 bin insanın sadece mide derdi yok. Sağlık sorunları var, barınma sorunları var, eğitim sorunları var. Özellikle bu konuyla ilgili sadece rakamsal olarak veriliyor ama biraz önce ifade ettiğim gibi ambara ne girdi, o önemlidir. Yani bir iş söylemekle sadece bitmiyor. İcraata dökmek lazım, bunun en azından bir yol haritasını dönüşmesi takvimin belirlenmesi konusunda faydalı olacak diye düşünüyorum. Tabi sorunlara yüzde 100 faydalı olması mümkün değil. Ama şimdi az önce de ifade ettim. En azından gelen heyetlerin bu kadar büyük bir kitlenin Şanlıurfa’da yaşadığının farkına vardılar. Daha önce il il dolaşırken, yardımların Urfa’ya aktarılmasında çalışırken Sivas Belediye başkanı ziyaret ettiğimizde ben 600 binden söz ederken, şunu dedi: ‘Başkan sen ne diyorsun, bu iki Sivas demektir.’ Evet dedim hem de biz dezavantajlı bir nüfusu Şanlıurfa’da barındırıyoruz. Bütün ihtiyaçlarının karşılanması belki mümkün değil ama mümkün olanın mücadelesini vermek gerekiyor. Bu insanların en azından insanlık onuruna yakışır bir şekilde yardım etmeliyiz. İnsanlık onuruna yakışır bir şekilde yaşamlarını sağlamak gerekiyor” şeklinde konuştu. AJANSURFA

09 Kas 2016 - 14:58 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi