Flaş... Urfa'da 3 bin 761 riskli alanda sıkı denetim!

Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esen, Şanlıurfa’da 3 bin 761 riskli alanın kontrol edildiğini, 128 idari işlemin yapıldığı denetimlerde, işletme ve şahıslara toplam 66 bin 788 TL para cezası uygulandığını açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının başladığı Mart ayından itibaren, salgını önlemeye yönelik tedbir kararlarının alındığını, kontrol ve denetimlerin sürekli olarak yapılmaya devam ettiğini hatırlatan Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esen, yapılan denetimlerde asıl amacın ceza yazmak değil, toplumsal duyarlılığı artırarak salgının daha geniş kitlelere yayılmasını engellemek olduğun söyledi.

Koronavirüs salgınını önlemeye yönelik; vatandaşların, alınan tedbir kararlarına duyarlılığını artırmak, kontrollü sosyal hayat sürecindeki maske, fiziki mesafe ve hijyen konusuna dikkat çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığının “Sağlık için hepimiz için” sloganıyla ülke genelinde 6 Ağustos 2020 tarihinde eşzamanlı uyguladığı denetimler, Şanlıurfa’da yüzlerce polis, jandarma, zabıta, sağlık personeli ve gıda denetim ekibinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esen, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, ve Belediye Başkanlarının da iştirak ettiği denetimlerde, il genelinde 518 berber/kuaför/güzellik salonu, 46 AVM içi işletme, 17 ticari taksi durağı, 135 Ticari Taksi, 19 semt pazarı, 320 toplu taşıma aracı, 451 kahvehane, 7 hamam, 1388 lokanta/restaurant, 35 spor tesisi, 36 piknik-mesire alanı, 43 konaklama tesisi, 38 çay bahçesi, 22 nikah ve düğün yeri, 207 internet kafe, 1 sinema, 1 çocuk oyun alanı ile 477 cami kontrol edildi.

128 işyeri ve şahıs hakkında idari işlemin yapıldığı denetimler kapsamında, 66 bin 788 TL para cezası kesilerek, kuralları ihlal eden işletmeler hakkında idari işlem başlatıldı.

AJANS URFA

08 Ağu 2020 - 17:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

Urfalı - sn.vali yardımcısı millete cezai işlem uygulayacağınıza hastanelerde korona servisleri için yer açın m.akif inan eğt.araş.hastanesi mutfak ve yemekhanesi koskoca bir alandır.hastane yönetimi koronalı hastaları yer yok gerekçesiyle eve göndereceklerine mutfak ve yemekhaneyi çatı kata taşıyıp boşalan yerleri ise korona servisi yapsınlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Ağustos 17:00

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi