Fakıbaba'dan Papa'ya çok sert tepki!

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Papa Franciscus’un Hz. İbrahim’in doğum yeri olarak Irak’ın Ur kentini göstermesine tepki gösterdi.

Üç büyük dinin saygı duyduğu bir Peygamber olan Hz. İbrahim’in doğum yeri, Peygamberler şehri diye de adlandırılan Şanlıurfa olarak biliniyor. Ancak buna rağmen Papa Franciscus’un Irak ziyaretinde Nasiriye vilayetindeki Ur kentini ‘Hz. İbrahim’in doğduğu yer’ olarak göstererek, bu bölgeyi ziyaret etmesi Şanlıurfa’da tepkilere neden oldu. Bu duruma sosyal medyada tepki gösterenler, Hz. İbrahim’in Ur kentinde değil Şanlıurfa’da doğduğunu belirttiler. Bu duruma tepki gösterenlerden birisi de AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba oldu.

“PAPA DA OLSANIZ HATA YAPABİLİRSİNİZ”

Sosyal medya hesabından Papa’nın Ur kentini ziyaretine ilişkin paylaşımda bulunan Fakıbaba, “PAPA da olsanız hata yapabilirsiniz. Gafınızı düzeltmek ise bizim bir Urfalı olarak görevimiz: Bütün dünya Hz. İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı beldenin URFA olduğunu biliyor. Tarihler ve araştırmalar bunu ortaya koyuyor. Umarım PAPA da bu hakikati en kısa zamanda öğrenir” ifadelerine yer verdi.

PAPA ZİYARETTE NE KONUŞTU?

Bu arada Papa Irak’ın Ur kentine yaptığı ziyarette, Ur kentinin İbrahim Peygamber ile ilişkisinden de söz ederek şu ifadelere yer vermişti:

“Birlik, beraberlik ve iman Ur'dan başladı. Biz, İbrahim'in torunlarıyız. Birbirimizi sevmeliyiz. Birbirimizden ayrı çalışmamalıyız. Bu toprakları birlikte ihya edebiliriz. Terör, dini kullanıyor. Biz de, dinin bir kılıf olarak kullanılmasına izin vermemeliyiz. Terör, tarihin bir parçası olan Irak’a da saldırdı. Din ve fikir çeşitliliğini, özgürlüğünü savunmalıyız. Kardeşliğimizi güçlendirmeliyiz. Barışçıl yaşamı inşa etmeden ve birbirimize destek çıkmadan barış gelmez.”

BİHA

08 Mar 2021 - 17:01 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

04

İşte icraat - Hest yine icraat yaptı sesi çıktı bir vekilimizin varoooool

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Mart 17:01
03

Yılın icraatı - Yaaa papa gördünmü fakıbaba ne deyii fakıbaba papayı rezil etti.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Mart 17:01
02

FAKIBABA - OOO SAYIN FAKIBABA SİZİ BÖYLE BİR GÜNDE BÖYLE BİR TEPKİYLE GÖRMEK NE GÜZEL.ÇOOOK SEVİNDİM ŞAHSIM ADINA AMA SANA ZAHMET PERİŞAN OLAN ESNAFI PERİŞAN EDENLERİ,AÇ BIRAKILAN İNSANLARI AÇ BIRAKANLARI,GENÇLERİN İŞSİZLİĞİNE SEBEB OLANLARA DA TEPKİ GÖSTER AMA SERT OLMASIN ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Mart 17:01
01

Mr.Zotto - Dunya da Urfalilar disinda Hz. İbrahim in Urfada dogup urfada ateşe atildigina inanan var mi? Belki KKTC liler inaniyordur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Mart 17:01

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi