Evlenmeyi düşünenler için ‘kredi’ talebi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pandemi nedeniyle işsiz kalan ve evlenmeyi erteleyen çiftlerin mağdur olmaması için sıfır faizli evlilik kredisi verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, evlenecek çiftler için kredi desteği verilmesi gerektiğini söyledi.

Pandemi sürecinde işsiz kalan ve evlenmeyi düşünen gençlerin mağdur olmaması adına çalışma yapılmasını talep eden Palandöken, “Koronavirüs nedeniyle işsiz kalan ve evlilik hazırlıklarını düğün masraflarını karşılayamayacakları için bir başka bahara erteleyen çok sayıda genç çiftimiz var. Yuva kurmak isteyen çiftlerin hayallerinin gerçekleşmesi, önlerindeki engellerin kalkması ve ekonominin duran çarklarının dönmesi için yeni evlenecek çiftlere sıfır faizli, 6 ay geri ödemesiz ve en az 30 bin TL’den başlayan yuva kurma kredisi verilmeli” dedi.

‘YUVA KURACAK ÇİFTLERE VERİLEN KREDİLER EKONOMİYE GERİ DÖNER’

Yuva kuracak çiftlerin yapacağı harcamaların tüm sektörlere etki ederek ekonomiye geri döneceğini söyleyen Palandöken, “Evlenmek niyetiyle söz ve nişan yapan ancak korona virüs salgını nedeniyle ekonomik kayıpların yaşanması ve binlerce gencin işsiz kalması sebebiyle düğün hayallerini başka bahara erteleyen çok sayıda genç çiftimiz var. Bu çiftlerimizin evlilik hayalleri ekonomik nedenler yüzünden suya düşmemeli. Yeni evlenecek çiftlere evlilik, yuva kurma kredisi müjdesi verilirse hem gençlerimiz dünya evine girer hem de piyasada büyük bir hareketlenme yaşanır. Yaşanan hareketlenme ile birlikte binlerce genç ve işsiz yeniden işine döner” diye konuştu.

‘GENÇLERE YÖNELİK EVLİLİK PAKETLERİ HAZIRLANMALI’

Yuva kuracak çiftlerin yapacağı harcamalar mobilyacıdan beyaz eşyacıya, halıcıdan perdeciye, boyacıdan inşaatçıya, çiçekçiden pastacıya, kuaförden fotoğrafçıya kadar 415 meslek kolunu yakından ilgilendirdiğine dikkat çeken Palandöken, “Evlilik kredisinin yanında mobilya ve beyaz eşya sektörü olmak üzere bir çok sektörde yeni evlenecek genç çiftlere yönelik kampanyalar düzenlenerek ödemeler en az 6 ay sonra başlatılarak gençlerin önündeki engeller birlikte aşılmalıdır. Yaz sezonunda düğünler esnafa ve ekonomiye adeta nefes oluyor. Hem esnafı ve piyasayı canlandırmak hem de gençlerin yuva kurmasını sağlamak için vakit kaybedilmeden evlilik kredileri ile birlikte beyaz eşya, mobilya olmak üzere ödemelerde kolaylık sağlayacak kampanyalar düzenlenmeli” sözlerine yer verdi.

BİHA

15 Haz 2020 - 18:40 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi