Erdoğan imzaladı! Silah taşımak kolaylaştı

Silah kullanma ve taşıma işlemlerini kolaylaştırdı. Görevi boyunca ve emekli olduktan sonra silah taşıma yetkisine sahip kamu görevlilerine çok sayıda yeni kadro eklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Yönetmelik’te değişikliğe gidildi. Yönetmelik değişikliği ile 15 Temmuz’dan sonra kurulan ve kamudan ihraçlara yönelik itirazları değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun üyelerine silah taşıma hakkı verildi. Büyükşehir belediyelerinin genel sekreterleri, il özel idarelerinin genel sekreterleri ve daha önce bu görevde bulunmuş olanlara da aynı haklar tanındı.

MÜTEAHHİTLERİ SİLAH TAŞIMA HAKKI

Birgün Gazetesi’nden Hüseyin Şimşek’in haberine göre, Yapı, tesis, inşaat ve büyük onarım işleriyle fiilen ve bizzat uğraşan müteahhitlere tanınan silah taşıma ve kullanma hakkının kapsamı genişletildi. Yönetmeliğe eklenen madde ile bakanlıklarca belirlenecek sözleşme bedeline sahip müteahhitlere de yaptıkları işe ve bizzat bu işi yürütüp yürütmediğine bakılmadan silah taşıma hakkı verildi.

Yönetmelik değişikliği ile askeri personele ilişkin düzenlemeler de yapıldı. On binlerce uzman erbaşa, zati demirbaş tabanca hakkı verilmesi hüküm altına alındı.

Sayıştay Başkanı ve üyelerinin sahip olduğu emekli olduktan sonra silah ruhsatı alma hakkında, Sayıştay denetçileri de “kavuştu.” Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri de emeklilik sonrası silah ruhsatına kolaylıkla erişebilecek. Görevleri boyunca silah taşıma hakkına sahip olan OHAL İnceleme Komisyonu üyeleri, emekliliklerinin ardından da rahatlıkla silahlanabilecekler. Ayrıca gümrük koruma memurları, amirleri, cezaevi müdürleri, gardiyanlar, en az bir dönem muhtarlık, belediye başkanlığı ya da il genel meclisi üyeliği yapanlar da emeklilik sonrası ömür boyu silaha kavuşacaklar."

ATIŞ POLİGONLARINA ESNEKLİK

Atış poligonlarına ilişkin düzenlemeler de yönetmelik değişikliğinde kendisine yer buldu. Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle mecbur tutulan, “Poligonun elektrik, havalandırma, ısıtma, soğutma, iletişim ve yangın söndürme sistemlerinin can ve mal güvenliği açısından sakıncası olmadığına dair büyükşehirlerde büyükşehir belediyeleri, diğer yerlerde il özel idareleri tarafından onaylanma” zorunluluğu ortadan kaldırıldı.

“Atış poligonu veya atış alanları binaları tek katlı yapılır. Ancak, teknolojinin gerektirdiği hallerde çok katlı da olabilir. Bu durumda duvarlar, tavanlar ve diğer tesisat atış poligonlarının gerektirdiği özellikte olmalıdır” hükmü de yönetmelikten kaldırılan maddeler arasında yer aldı.

14 Eyl 2021 - 15:56 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

04

Adil - İhalecilere gün doğdu artık ortalık ortaçağa döner Urfa zaten ortaçağ daydi şimdi ilk çağa döner. Tebrik ediyoruz çok gerekliydi. Muteaahitler işçinin çalarken alırken artık silahda gösterirler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 15:56
01

Urfamm - Bir ülkede parası olan herkes alıyor zaten çokmu önemli bir şey

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 15:56

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi