Erdoğan'dan yol açıklaması: Kesintisiz olacak

Niğde-Ankara Otoyolu 2. Kesim Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu proje sayesinde Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz otoyol mümkün hâle gelmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde-Ankara Otoyolu 2. Kesim Açılış Töreni'ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden canlı bağlantıyla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, otoyolun 152 kilometre uzunluğundaki Acıkuyu-Alayhan arasındaki ikinci kesiminin hayırlı olmasını dileyerek, bağlantı yollarıyla toplam uzunluğu 330 kilometreyi bulan otoyolun birinci ve üçüncü kesimlerinin Eylül ayı başında hizmete girdiğini hatırlattı.

Yolun tamamının bugün hizmete girdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu otoyol, Avrupa-Ortadoğu-Asya transit koridorunun önemli bir parçasıdır. Marmara, İç Anadolu, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizi birbirine bağlayan bu proje sayesinde Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz otoyol mümkün hâle gelmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, otoyolun vakit ve yakıt tasarrufuyla yılda 1,6 milyar liranın üzerinde ekonomiye katkı sağlayacağını dile getirerek, “Kazaların azalmasıyla can ve mal güvenliğinin artması zaten en önemli kazancımızdır. Bölgedeki önemli turizm merkezlerimize ulaşımın kolaylaşmasının yapacağı katkıyı da bu hesaba ilave etmek gerekiyor. Otoyol etrafına dikilen fidanlar ve yapılan çimlendirmeyle bu güzergâhtaki bozkırı yeşile dönüştürüyoruz” diye konuştu.

BİHA

16 Ara 2020 - 17:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi