Emlakçılara arsa sattığı öne sürülen Büyükşehir: Yanlışlık olmuş!

Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan pazarındaki yerleri ihale usulü sattığı gerekçesiyle belediye önünde toplanan besiciler "Burası hayvan pazarı mı konutluk mu? Belediye bizim yerimiz olmadığı halde emlakçıya veriyor. Hani hayvancılığı kalkındıracaklardı?" diyerek hak talep etti. Belediye ise kendini 'yanlışlık olmuş' diyerek savundu.

Emlakçılara arsa sattığı öne sürülen Büyükşehir: Yanlışlık olmuş!
Emlakçılara arsa sattığı öne sürülen Büyükşehir: Yanlışlık olmuş!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Besiciler Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeni Hayvan Pazarı'nda kendilerine tahsis edilmeyen yerleri, emlakçılara ihale usülüyle verdiğini belirterek belediyeyi protesto etti.

Bugün besiciler Küçükbaş Hayvan Pazarı Başkanı İzzet Çiftçi önderliğinde belediye önünde bir araya geldi. Hayvan Pazarı'nda besiciler olarak hala kendilerine yer verilmediğini ancak emlakçılara tahsis edildiğini iddia eden besiciler, belediyeden mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Küçükbaş Hayvan Pazarı Başkanı Çiftçi, belediyeden yetkilinin gelip açıklama yapmasını istedi. Çiftçi, "Belediye, bana değil herkese anlatsın" dedi ancak bu talebi yerine getirilmedi. Çiftçi ve gruptan temsilciler belediyeye alınarak Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar ile görüştü.

"HAYVAN PAZARI MI KONUTLUK MU?"

Dışarıda içeriden gelecek açıklamayı bekleyen besiciler, kendi hakları olduğunu belirttikleri arsaların emlakçılara verilmesine izin vermeyeceklerini belirtip, ""Burası hayvan pazarı mı konutluk mu? Belediye bizim yerimiz olmadığı halde emlakçıya veriyor. Hani hayvancılığı kalkındıracaklardı?" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Açar ile görüştükten sonra belediye binasında basın açıklaması yapan Çiftçi, 100 besici için talep ettikleri yerin ihale üsulü müteahhitlere satışa sunulmasına tepki gösterdiklerini belirtti ve "Bakan Fakıbaba bize yeter i hayvancılık yapın biz size yer ve her türlü desteği veririz dedi. Bizim yerimiz mevcut ama bizim yerimizi bizden almaya çalışıyorlar. Fakıbaba döneminde 13 milyona mal olan et kombinesi yapıldı ama o da atık durumda. 13 milyon heba edildi. Onun faaliyete girmesini talep ettik ve arsa istedik. Batıya ihracat yapılan Şanlıurfa'da besicilere 100 ahırlık yer verilmiyor" dedi.

GENEL SEKRETER AÇAR: YANLIŞLIK OLMUŞ!

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Açar'ın bu talepler karşısında 'Yanlışlık olmuş' dediğini aktaran Çiftçi, "Açar, yanlışlıklarını kabul etmemizi istedi ve ihtiyaçlarımızın önümüzdeki günlerde karşılanacağını söyledi. Biz de bekliyoruz. Fakıbaba'ya sesleniyorum. Et kombinesi hizmete açılsın ve kendi memleketinize yatırım yapın. Mağduriyetimiz giderilsin" açıklamasında bulundu.

Besiciler açıklamaların ardından dağıldı.

Çevik Kuvvet'in belediye önünde önlem aldığı görüldü.

AJANS URFA

30 Kas 2017 - 07:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi