Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile mücadelede çalışma yapılması talimatında bulunduğu Devlet Denetleme Kurulu’na yeni bir görev verdi.

FETÖ ile mücadelede önemli çalışmalara imza atan Devlet Denetleme Kurulu (DDK) bu kez de e-devlet ve siber güvenlik konusunu araştıracak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, e-devlet ve siber güvenlik faaliyetleri konusunda araştırma ve inceleme yapılması için talimat verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu talimatı üzerine çalışma başlatan DDK, dünyadaki başarılı e-devlet ve siber güvenlik uygulamaların mercek altına alacak, üniversiteler, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapacak.

'Nesnelerin interneti' konusunun da inceleneceği çalışma sonrasında yenilikçi e-devlet anlayışının yanı sıra siber saldırılara karşı alınması gereken önlemler de ortaya konacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce FETÖ ile mücadele ile ilgili çalışma yapılması talimatı verdiği Devlet Denetleme Kurulu'na yeni bir görev daha verdi. FETÖ ile mücadele kapsamında önemli çalışmalara imza atan DDK, bu kez de e-devlet ve siber güvenlik konusunu araştıracak.

SEKTÖRÜN OTORİTELERİYLE GÖRÜŞÜLECEK

DDK, ilk olarak Türkiye'deki mevcut e-devlet uygulamalarını ve siber güvenlik önlemlerini ele alacak. Bu sayede, mevcut durum ve eksiklikleri ortaya konacak. DDK yetkilileri, kamu kurumları, üniversiteler, sektör temsilcileri ve sivil toplum örgütleri gibi alanındaki otorite olan isimlerle de görüşmeler yapacak. Dünyadaki başarılı e-devlet ve siber güvenlik uygulamaları da incelenecek.

AKILLI CİHAZLARIN İNTERNETİ DE İNCELENECEK

DDK'nın bu çalışma kapsamındaki bir inceleme konusu da 'nesnelerin interneti' olacak. ABD'de 21 Ekim 2016'da yapılan siber saldırıda akıllı buzdolabı, klima gibi cihazların da kullanılması üzerine bu cihazlar da çalışma kapsamına alındı. DDK hem edevlet hem de siber güvenlik konusunda mevcut durum analizinin yanı sıra alınması gereken tedbirleri de çalışmada ortaya koyacak. (Kaynak: Türkiye)

21 Kas 2016 - 06:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi