Cumhurbaşkanı açıkladı! Suya kademeli tarife geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “1. Su Şurası”nda yaptığı konuşmada hazırlanan eylem planı doğrultusunda suya kademeli tarife getirileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “1. Su Şurası”na Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı.

Şurada 28 maddelik eylem planını açıklayan Erdoğan "Suyun tasarruflu kullanımını hedefleyen kademeli tarifelerle düşük gelirli hane gruplarını gözeten sosyal ve adil su tarifeleri uygulanacaktır" dedi.

“SU TASARRUF KULLANIMINI HEDEFLEYEN TARİFE UYGULANACAK”

Erdoğan'ın açıkladığı bildirgedeki dikkat çeken düzenlemeler şunlar:

“Havza bazlı eylem planları hazırlanacak. 2023'ten itibaren tam maliyet esaslı su ve atık su ile ilgili çalışmalara başlanacak.

Suyun tasarruflu kullanımını hedefleyen kademeli tarifelerle düşük gelirli hane gruplarını gözeten sosyal ve adil su tarifeleri uygulanacaktır.

Atık suların uygun kaliteye getirilerek tarım başta olmak üzere yeniden kullanım sağlanacaktır.

Su yönetimi hukuki boşlukları ortadan kaldıracak kanunlar hazırlanacak.

Ekonomik olarak sulanabilir arazilerde modern sulama teknikleri yaygınlaştırılacak.

Barajların etkili bir şekilde işletilmesi için gerekli yasal mevzuat düzenlenecek.

Mevcut barajların ekonomik ömürlerinin uzatılması için gerekli önlemler alınacak.

Yeraltı barajlarının planlanması ve inşasına hız verilecek. Ülke genelinde devam eden 90 adet içme suyu projesiyle 18 milyon nüfusu daha, yıllık ilave 1,8 milyar metreküp içme suyuna kavuşturacağız.

Sulama projelerinde, özel sektörü de içine alan yeni finansman modelleri geliştirilecektir.”

“TEMİZ SU KAYNAKLARI AZALIYOR”

Su kaynaklarının üzerindeki baskının her geçen yıl daha çok arttığına işaret eden Erdoğan, temiz su kaynaklarının hızla azaldığını kaydetti. Erdoğan, 2050 yılında yaklaşık 6 milyar kişinin temiz suya ulaşamayacağının düşünüldüğünü belirterek, “Türkiye su zengini bir ülke değildir. Ortalama yağış miktarımız da dünya ortalamalarının altındadır. Zaten çok zengin olmadığımız kullanılabilir su potansiyelimizin daha da azalacağını gösteriyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, su kaynaklarını tükenme sınırına ulaşmadan korumanın, verimli kullanmanın ve doğru yönetmenin artık tercih olmaktan çıkıp zorunluluk haline geldiğini ifade ederek,“Geleceğimizin parmaklarımızın arasından akıp gitmemesi için tedbirlerimizi aldık, almaya devam ediyor” dedi.

“2 MİLYONA YAKIN İNSANI TEMİZ İÇME SUYUYLA BULUŞTURDUK”

Türkiye’nin haricinde Afrika'da da su yatırımları gerçekleştirdikleri bilgisini veren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2 milyona yakın insanı temiz içme ve kullanma suyu ile buluşturduk. Özellikle Suriye'de güvenlik ve insani yardım faaliyeti yürüttüğümüz bölgelerde açtığımız su kuyularıyla 1,5 milyon kardeşimizin ihtiyacını karşıladık.”

Erdoğan, Su Şurası'nda 11 ayrı çalışma grubunda tüm konuları çalışarak stratejilerini ilgili kesimlerin görüşlerini alarak belirlediklerini kaydetti.

BİHA

21 Eki 2021 - 16:49 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

04

ferhat - adam resmen küfür ediyor bize ya..Yani olacak iş değil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 16:49
03

Ohhhh suyundan da koy - Padişahım çok yaşa. Sen rahat yaşa biz üşüsekde susuz kalsak da olur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 16:49
02

AK DEDİLER KARA ÇIKTI... - Şüphesiz, Allah sabredenlerle beraberdir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 16:49

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi