Coşkun'dan da tepki geldi!

Memur Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili bildiri yayımlayan emekli amirallere tepki göstererek, “Geleneğimizde vesayete, geleceğimizde darbeye yer yok; Milletimizin yanındayız darbecilerin karşısındayız” dedi.

103 emekli amiralın Montrö tartışmaları ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı ile ilgili bildiri yayınlamasına Memur Sen’den de tepki geldi. Memur Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Türkiye’nin egemen ve tam bağımsız ülke kararlılığından, Silahlı Kuvvetleri dâhil olmak üzere devletin kurumlarının milletin emrinde, milletin iradesine, medeniyet ve inanç değerlerine hassasiyetle yol almasından rahatsız bir zevatın, bu gece kendini açık ettiğini belirterek, “Aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettikleri herkesçe bilenen, kağıt üzerinde “deniz kuvvetleri emeklisi” gerçekte ise tavırları itibariyle “amiral eskisi” 103 vesayet mankurtu; Kanal İstanbul ve Montrö anlaşmasına dair cümleler üzerinden “fikir beyanı” sığınmasına da fırsat verecek fakat esasında darbe heveslerini ortaya koyan “muhtıra çağrışımlı” bir açıklama yaptı. Vesayet döneminin tetikçisi, milli irade esaslı sivil siyaset sürecinin emeklisi sıfatlarına haiz demokrasi sefili güruh; çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri açıklamayla, siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini, gaflet, delalet ve millet iradesine ihanet gayretlerini beyan etmişlerdir” dedi.

“DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI YAPMA HASTALIĞI DEVAM ETMEKTEDİR”

Coşkun, FETÖ ayarlı açıklamanın satır aralarına gizlenmiş heves ve hedeflerinin, açıklamayla gün ışığına kavuşan kirli niyetlerinin milletle birlikte görüp ve not ettiklerini vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin, bu türden hedefleri, niyetleri ve fiilleri, failleri, iştirakçileri ve azmettiricileri ile maşeri vicdanında mahkûm etme iradesini ve tarihin çöplüğüne gönderme dirayetini herkese bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu açıklama göstermektedir ki; emekli de olsa bazı darbe heveslilerinin siyasete müdahale etme, millet iradesine çelme takma, darbe çığırtkanlığı yapma ve gayrı milli odaklara selam çakma hastalığı devam etmektedir. Yine bu açıklama, Silahlı Kuvvetler bünyesinden ihanet ve vesayet mankurtlarını temizleme iradesinin gerekliliğini, doğruluğunu ve isabetli sonuçlarını da teyit etmiştir. Bu açıklamanın amiral eskileri tarafından yapılmış olması; vesayet virüsünün, darbe mikrobunun, milli irade karşıtlarının Silahlı Kuvvetlerde barındırılmadığını, milletin ordusunun millet düşmanlarından arındırıldığını tescil mahiyetindedir. Bir kısım kendini bilmez mütekait askerin sözde ülkenin bekasını düşündükleri izlenimi vererek siyasete müdahale etme cüretleri; hukuki açıdan ihanetin, fiili açıdan açık bir zavallılığın, akılsızlığın ve ahlaksızlığın göstergesidir.

“UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ”

Ülkenin bekasını, devletin bağımsızlığını, milletin egemenliğini tehlikeye sokan şeyin geçmişte 10 yılda bir yapılan darbeler olduğu, bu darbelerle bu ülkenin bütün kaynaklarının sömürüldüğü, emperyalizmin operasyon sahası haline getirildiğini unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Türkiye’nin bekasının ve bağımsızlığının teminatı; millet ve onun emsalsiz iradesidir. Bunun yakın tarihteki en büyük ve en haşmetli örneği 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz gecesi darbecilere meydanları dar eden millet, Türkiye’nin geleneğinden vesayeti, geleceğinden muhtıra ve darbeyi bir daha asla tekrar etmeyecek kazımış, söküp atmıştır. Vesayet muhipleri bilmelidir ki 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı milletin yazdığı destan bu ülke için sadece bir milat değil, şehitlerin kanıyla verilmiş bir ahittir. Memur-Sen olarak şehitlerimize verdiğimiz sözün, millet iradesinin yanında, ahdimizin arkasında; darbelerin, vesayetin, emperyalizmin, ihanetin karşısındayız.”

BİHA

04 Nis 2021 - 13:50 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

03

ferhat - Öncelikle daha bildiriyi okumadım ve darbelerin her türlüsüne karşı olduğumu belirterek şunu söylemek istiyorum.Bu bildiriyi yayınlayan insanlar emekli olmuş askeriye ile bağları kalmamış insanlar neyin kafasındasınız.sanırım size de böyle bir gündem lazımdı.Haber yapılan sendikanın başkanı bir günde çıkıp bu sokakta kağıt toplayan yaşlı kadınları gündeme getirmedi.hadiiiiii ordan keşmer

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Nisan 13:50
02

Mustafa - Bu Ahmaklar herhalde 15 Temmuz u unutmuşlar. Ötsünler bu Kulağı Kesikler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Nisan 13:50
01

Ali osman - Kayyum da darbe değil mi sadece akp lilere mi darbe yapılıyor ki sadece bir açıklama boğazdaki haklardan endişe ediliyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Nisan 13:50

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi