Çiftçi, TKB encümen üyeliğine seçildi

Tarihi Kentler Birliği 2016 Yılı Olağan Toplantısı yapıldı. Konya'da yapılan toplantının ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi encümen üyeliğine seçildi.

Kültürel mirasın korunması alanında çalışmalarını yürüten Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) 2016 Yılı Olağan Toplantısı yapıldı. Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan toplantıda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, encümen üyeliğine seçildi.

Bu yıl Konya'da gerçekleştirilen ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın oturum başkanlığını yaptığı Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) Olağan Toplantısında birlik yönetimi seçildi, yeni üyeler kabul edildi ve faaliyet raporu okundu.

Toplantıda birlik encümen üyeliğine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan seçildi.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ

Tarihi Kentler Birliği, kurulduğu günden bu yana, tarihi kent dokularının ve kentsel-kültürel mirasın korunması amacıyla üye belediyeler arasında işbirliği ve deneyim alışverişi sağladı. Belediyecilik, koruma, kültür, çevre, imar ve tarihi kent konularıyla ilgili bilgi, belge, mevzuat, kaynak ve eğitime dönük çalışmalar yaptı. Eğitim seminerleriyle üyelerinin proje yapma ve uygulama yeteneklerini geliştirdi. 2000 yılından sonra gerçekleşen yasal düzenlemelerde aktif bir rol üstlenerek olumlu sonuçlar alınmasında etkili oldu. Tarihi ve kültürel varlıkların onarımına yönelik kaynak yaratılması, yerel yönetimlerin ihtiyaç duyduğu plan ve proje kurulları olan KUDEB’lerin oluşturulmasına yönelik büyük kazanımlara önayak oldu.

12 Haz 2016 - 11:28 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi