Çiftçi, Brüksel'de AB ülkelerine seslendi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Birliği Bölgeler Komite toplantısına katıldı ve Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara yönelik yapılan çalışmaları anlattı.

Çiftçi, Brüksel'de AB ülkelerine seslendi
Çiftçi, Brüksel'de AB ülkelerine seslendi
Haber albümü için resme tıklayın

Nihat Çiftçi, İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'yi temsilen Brüksel'deki Avrupa Birliği Bölgeler Komite toplantısına katıldı.

Çiftçi AB ülkelerine seslenerek Suriye'den gelen sığınmacılara sosyal, sağlık, eğitim ve barınma gibi ihtiyaçlarının hükümetin ve halkın özverili yaklaşımıyla giderildiğine vurgu yaptı.

Toplantının ilk oturumunda Türkiye'nin 2 milyon 700 bini aşan Suriyeli göçmen sayısıyla tüm Avrupa Birliği ülkelerinden daha çok Suriyeliye kucak açtığının altını çizen Nihat Çiftçi, " Türkiye olarak, Şanlıurfa olarak din, dil ve ırk ayrımı yapmadan sonuna kadar mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

"ŞANLIURFALILAR; EKMEĞİNİ, EVİNİ VE SUYUNU SURİYELİ MİSAFİRLERLE PAYLAŞIYOR"

Çiftçi, toplantının ikinci oturumunda ise Şanlıurfa'da yaşayan Suriyelilere yönelik yapılan hizmetleri anlattı. Çiftçi, "Bugün, Şanlıurfa kendi nüfusunun yüzde 26’sına denk gelen ve Arap, Kürt ve Türkmen oluşan 500 binden fazla Suriyeliye kucak açmış durumda. 100 Bine yakın Suriyeli konteynır ve çadır kentlerde barınırken, 400 bine yakını ise şehir ve ilçe merkezlerinde Şanlıurfa halkıyla iç içe yaşamakta. Bugün bu şehrin insanları ekmeğini, evini, suyunu, refahını kısaca hayatını Suriyeli misafirlerle paylaşmakta. Şanlıurfa’nın tek başına ev sahipliği yaptığı Suriyeli misafir sayısı tüm Avrupa’nın sahip olduğu Suriyeli sığınmacı sayısından fazladır ve altını çizerek söylüyorum Şanlıurfa bugüne kadar her hangi bir dış yardım almadan bunu yapmaktadır" diye konuştu.

"FONLAR GEÇİKTİRİLMEDEN SAĞLANMALI"

Yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşturulması için gereken projelerin hazırlandığını ve bu projelerin uygulanabilmesi için gereken fonlar geciktirilmeden sağlanması gerektiğini belirten Nihat Çiftçi, " Bölgemizde ve şehrimde yaşanan sorunların çözümüne yönelik yaptığımız çalışmaların daha da hızlanması için Avrupa birliği tarafından gerekli fonların sağlanması gerekmektedir" dedi

01 Haz 2016 - 15:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi