CHP heyeti Şanlıurfa'da!

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) bir heyet, referandum çalışmaları kapsamında Şanlıurfa'ya gelerek vatandaşlarla buluştu.

CHP heyeti Şanlıurfa'da!
CHP heyeti Şanlıurfa'da!
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Gürsel Tekin ve Enis Berberoğlu referandum çalışmaları için Şanlıurfa'ya çıkarma yaptı.

CHP heyeti Güneydoğu Anadolu'da il il dolaşarak Referandumda neden 'Hayır' diyeceklerini anlatıp seçmenden destek talebinde bulunuyor.

Bu kapsamda Şanlıurfa'ya gelen heyet esnaf ziyaretinde bulundu ve seçmenle bir araya geldi. Ardından Balıklıgöl'de balıklara yem atan vekiller 'Hayır' dileğinde bulundu.

Ziyaretleri sonrası CHP il yöneticileriyle bir basın açıklaması düzenleyen heyet, işsizlik ve dış politikaya değindi.

URFA İŞSİZLİK CİDDİ BİR SORUN

Türkiye'de ciddi bir işsizlik sorununun olduğunu belirten vekil Tekin, birçok esnafın kepenk kapatmış olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'de işsizlik son yıllarda hiç görülmemiş bir şekilde yüzde 12,7 oldu. Devlet kurumu olan TÜİK'in rakamlarına göre, Türkiye son yılların en büyük işsizliğini yaşıyor. Buna çare bulmak için son 15 yılın iktidarı durdu durdu referandum dönemi şimdi televizyonlarımızı alt yazısında görüyoruz '2 milyon işsize iş'. Nerede bu iş ben de başvuracağım. 2 milyon işsize iş nerede?. Sürekli televizyonlarda bu şeyler dönüyor. Ne yazık ki Şanlıurfa işsizlik konusunda çok ciddi sorun yaşayan bir ilimizdir" dedi.

ŞANLIURFA BÖYLE GİDERSE ŞANLI SURİYE OLABİLİR"

Ortadoğu ve Suriye'de yaşananlardan kaynaklı Türkiye'deki en fazla sığınmacı nüfusunun Şanlıurfa'da olduğunu anlatan Tekin, şunları söyledi:

"Ne yazık ki Şanlıurfa işsizlik konusunda çok ciddi sorun yaşayan bir ilimizdir. Suriye meselesinden kaynaklı Türkiye'de en çok mülteci ve göçmen alan tek il Şanlıurfa'dır. Şanlıurfa böyle giderse Şanlı Suriye olabilir. Bu gidişat onu gösteriyor. Esnaflara bakıyoruz ana caddelerin çoğunda Suriyeli esnaflar var ve haksız bir rekabet var. Biz mazlum insanlar yaşamasın demiyoruz, elbette yaşamalı ama disiplinli bir şekilde yaşamalı ve kayıt altına alınabilmeli, kayıt altında olmayan ve ekonomide ne yazık ki Suriyelilerin avantajlarını buradaki yerli Şanlıurfalıların kullanma şansı yok."

Heyet referandumda 'Hayır' kampanyasına destek için temaslarını sürdürecek.

AJANS URFA

15 Mar 2017 - 11:05 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi