Canpolat, Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ecdadımızın, vatanımızı...

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ecdadımızın, vatanımızı işgal eden, bayrağımızı indirmeye azmeden ve ezanımızı susturmaya çalışan düşmanlara karşı verdikleri bir var oluş destanıdır, Çanakkale” ifadelerini kullandı.

Başkan Mehmet Canpolat, Çanakkale Zaferinin 106’ncı yıl dönümünde, şehitleri rahmet ve minnetle anarak, yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

“Ecdadımızın, vatanımızı işgal eden, bayrağımızı indirmeye azmeden ve ezanımızı susturmaya çalışan düşmanlara karşı verdikleri bir var oluş destanıdır, Çanakkale. Her taraftan kuşatılmış vatanımızın, bütün çağları aşacak bir fedakârlık timsaliyle verilen bir kurtuluş mücadelesinin zafer kapısıdır. Asıl yoksulluğun mal, mülk ve ekmek değil, vatansızlık olduğunun şuurunu, süngüsünde kalbiyle taşıyan şehitlerimizin bu vatanı aziz kılan kanları, bizleri ebediyen minnettar ve bahtiyar kılmanın bedelidir. Ki bu bedel, hiçbir dünyevi varlığın asla karşılayamayacağı asil bir kanda taşınan kudretin verdiği bir bedeldir. Çanakkale, bu vatanın hiçbir sınırının asla geçilemeyeceğinin düşmanlara kanla, canla yazılarak anlatıldığı yerdir. İstiklal Şairimiz Mehmed Akif Ersoy da Çanakkale kahramanlarının, “Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın.” Diyerek çağları aşan bir mücadelesini dizelerinde resmetmiştir. Bugün, ‘Şehadet parmağı gibi, göğe doğru minarelerden’ ezanlar yükseliyorsa semaya, bayraklar dalgalanıyorsa her karış toprağımızda, vatan sınırları düşmanın asla ayak basamayacağını anladığı bir yer ise bu, Çanakkale’de şehit olan ecdadımızın kanlarıyla çektikleri kırmızıçizgidendir. “Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana, Yine bir şey yapabildim, diyemem hatırana.” Mehmed Akif Ersoy’un dediği gibi, ecdadımız için ne yapsak, onların verdiği mücadele için eksik kalacaktır. Bize düşen, bir devrin battığı yerde yatan şehitlerimizin aziz hatırına, bu vatana, onların kalbi, şuuru ve imanıyla sahip çıkmaktır. “Çanakkale Geçilmez!” diyen ecdadımızı, şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz ruhları, şad olsun.”

BİHA

18 Mar 2021 - 08:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi