"Bylock kullanan milletvekili ya da bakan yok"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin eleştirilerde bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun politikalarında terör örgütlerine bir yakınlık var" dedi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Mevcut vekiller arasında Bylock kullanan yok. Eskilerden var onlar hakkında gereği yapılıyor" dedi.

CNN Türk'te soruları yanıtlayan Canikli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin eleştirilerde bulundu. Canikli, şöyle konuştu:

"ADALETİN NASIL ARANMASI GEREKTİĞİ BELLİ"

Barışçı olmak şartıyla bütün bu tür gösteriler, yürüyüşler kendini ifade etme biçimleri normaldir. Bu açıdan bakılınca istedikleri kadar yürüsünler. Huzuru bozmadığı, güvenliği tehdit etmediği sürece sıkıntı yok. Yürüyüşün gerekçesine baktığımız zaman adaletin nasıl aranması gerektiği çok net bellidir. Onun dışında anayasa ve yasalar dışındaki yöntemlerle yargının herhangi bir kararını değiştirmeye çalışırsanız bunun meşru bir gerekçesi olamaz. Karar değişecekse yargı sürecinde değişir. Başka yöntemlerle mahkeme kararını değiştirmeye çalışıyorsanız bu legal değildir.

"KILIÇDAROĞLU PERDE ARKASININ ORTAYA ÇIKMASINI MASKELİYOR"

Konu bir casusluk iddiasıdır. Burada Sayın Kılıçdaroğlu'nun yapması gereken bu iddianın ortaya çıkması için çaba sarf etmesidir. Bu yayınla ilgili bilgilerin bir kaynağı olması gerekiyor. Sayın Enis Berberoğlu bu bilgileri üreten kaynak değil. Bu bilgilerin üretildiği kaynak var. O kaynağın tespit edilmesi gerekiyor. Yapılması gereken bu. Esas adalet bu faaliyetin gerçek boyutlarıyla ortaya çıkarılmasına katkı sağlamaktır. Ama Sayın Kılıçdaroğlu tam tersine işin perde arkasının ortaya çıkarılmasını maskeliyor. Gerekçe gösterilen olayın özüne inmeye çalıştığınızda başka bir anlam çıkmıyor. Bu bilgini kaynağının FETÖ olduğunu biliyoruz. Bu kaynağın ortaya çıkarılması mı engellenmeye çalışılıyor? Sayın Kılıçdaroğlu'nu rahatsız edecek başka bilgiler mi var? Aklımıza geliyor, 'Öyledir' demiyorum. Bunları yürüyüş nedeniyle tartışmıyoruz.

"MARJİNALLER DEVREYE GİRMEYE BAŞLADI"

Yavaş yavaş marjinaller devreye girmeye başladı. Daha da girecek. Hatta terörist gruplar diyelim. Terör örgütleri ile bağlantılı gruplar sokağa inecek kaygısı var. Bu tür ortamlar onlar için bulunmaz fırsat. Geçmişte biz bunları çok yaşadık.

"KILIÇDAROĞLU'NUN POLİTİKALARI TERÖR ÖRGÜTLERİNE YAKIN"

CHP ve Kılıçdaroğlu'nun politikalarını biraz ayırmak lazım. Kılıçdaroğlu dönemine kadarki genel politikalar farklıydı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun politikalarında terör örgütlerine bir yakınlık vardır. Terör örgütlerine yakın duran kesimlerle bir sempati, doğrudan ilişkiler içinde olduğunu biliyoruz.

"FETÖ TAMAMEN BİTİRİLEMEDİ"

FETÖ ile mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Canikli, şöyle devam etti:

FETÖ tamamen bitirilemedi. Bilinenlerin tamamını tasfiye ettik. Terör örgütü ile bağlantısı olduğu tespit edilenlerin tamamı ihraç edildi. Ama bu örgütün çok başarılı uyguladığı bi yöntem var. Kendini gizleme yeteneği inanılmaz düzeyde.

"BYLOCK KULLANAN MİLLETVEKİLİ VE BAKAN YOK"

Siyasi ayağı vs konuşuluyor. Şu an tüm aktif milletvekilleri için söylüyorum muhalefet dahil. Bylock kullanan milletvekili söz konusu değil. Şu an itibarıyla milletvekili ve tabii ki bakan yok. Eskilerden var, onlarla ilgili gereği yapılıyor. Teşkilatlarda var, onlarla ilgili gereği yapılıyor. Tespit edildikçe de hiçbir taviz verilmeden gereği yapılıyor. İddia edenler varsa lütfen bu bilgileri aktarsınlar, kamuoyu ile de paylaşsınlar. Biz de memnun oluruz, anında gereğini yaparız. Ama sadece söylüyorlar altını dolduramıyorlar.

04 Tem 2017 - 09:16 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi