Belediyeden Kaşmer Dağı açıklaması: Siyasi hayatımıza sebep olsa da...

Kaşmer Dağı'nın imara açılması sonrası gelen tepkilere yönelik açıklama yapan Meclis Başkan Vekili Kılıç, "Bu bizim siyasi hayatımıza da sebep olsa, biz arsa baronlarının algı operasyonlarına kurban gitmeyeceğiz. Bu projeye o kadar sevinçle baktık ki İmar Komisyonundaki arkadaşlarla, meclis üyesi arkadaşlarla bizi takdir edecekler dedik ama linç edildik. Bize sosyal medyadan edilmedik küfür bırakılmadı. Küfür bize yakışmaz, edenlere iade edilir" dedi.

Belediyeden Kaşmer Dağı açıklaması: Siyasi hayatımıza sebep olsa da...
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı meclis toplantılarının ilk birleşiminde Balıklıgöl'ü besleyen su havzasına denk gelen Kaşmer Dağı'nın imara açılması kararı verildi.

Verilen karar sonrası tepkilerin ardı arkası kesilmezken Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç, gelen tepkilere yönelik Büyükşehir Belediyesi Şeref Salonunda basın açıklaması düzenledi.

"ERDOĞAN ONAYLADI, GERİ ALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Uydu Kent uygulamasında gerekli tüm birimlerden onay alındığını ifade eden Kılıç, "Burası Aşık-Öyükçü olarak anılan alan 2014 yılında Büyükşehir Meclisinin Kentsel Gelişim Alanına ait yer. 5 Nisan 2015'de liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı, Bakanlar Kurulunun kararıyla Kentse Gelişim Alanı ilan edildi. Bu karar çıktıktan sonra, 13 Nisan 2015'de biz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak tapu kayıtlarına buranın Kentse Gelişim Alanı ilan edildiğine dair ilgili kurumlara yazı yazmışız. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Celalettin Güvenç, kamu kurumunda çalışan bu işle ilgili tüm şube müdürlerine, bu şehir ne kadar yürekten teşekkür etse azdır. Sebebine gelecek olursak, burası Kentse Gelişim Alanı ilan edildiği zaman, ilgili yetkili bir isim dedi ki burası hazine arazisi, burası vatandaşın ağaç ektiği, ev yaptığı yer. Aynen cevap şu, 'Biz bunu sunmuşuz. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi buraya gönderirken biz buranın kaynak sıkıntısı olduğunu beyan ettiğimizde, gidin kendi kaynağınızı kendiniz yaratın' dendi. Onun üzerine bizde bu başvuruyu yaptık. Resmi Gazete'de yayınlanmış bir kararı bizim geri alabilmemiz mümkün değil" sözlerine yer verdi.

"SİYASİ HAYATIMIZA DA SEBEP OLSA..."

Alanın yüzde 96'sının kamuya ait olduğunu bir kez daha vurgulayan Kılıç, "Biz burayı işgalden kurtardık. 5 bin dönüm araziyi Büyükşehir Belediyesine kazandırdık. Daha sonraki toplantıda TOKİ Başkanı dedi ki, 'Antep 50 bin talepli, çok güzel bir imar planı ile geldi, biz Antep'te 50 bin konut yapacağız.' Biz dedik bize de yapın, yerimiz var. Başkan dedi ki, 'Ben o şahısların yaptığı yere Nihat Çiftçi olarak 60 trilyon para vererek kazandırdığım bu malı, TOKİ'ye vermem.' TOKİ'nin kanundan kaynaklı hazine arazilerini, elde edebilme imkanı var. Bunun neticesinde çalışmalar yapıldı. Kentsel Gelişim Yeri ilan edilen bir yerden herkes haberdardır. Bu bizim siyasi hayatımıza da sebep olsa, biz arsa baronlarının algı operasyonlarına kurban gitmeyeceğiz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi bu konuda dik durmuştur, dik duracaktır. Çünkü buranın yüzde 96'sı kamuya ait, yüzde 4 bir kısmı da tapu kayıtlarında araştırıldığı zaman, Tarım İl Müdürlüğünün iadelerinden alan vatandaşlar. Son dönem alım satımlar yapılmış deniyor ya, Tapu Müdürlüğü orada arkadaşlar. Gidin araştırın, soruşturun. Meclis üyesi diyorlar, isim versinler şu üye, şu başkan desinler" sözlerini kullandı.

"EY REKTÖR BEY!"

Gelen tepkilerin bir sebep doğrultusunda olmadığını söyleyen Kılıç, "Kamu oyuna lanse edilen şey Urfa sevdası falan değil. Kimse bu plan yanlış diyemiyor. Herkesin dediği şey kalsın, seçim dönemi biz hesap vermeyiz. Biz bedenimizle, siyasi geleceğimizle hesap veririz. Biz imza attığımız kararın arkasındayız. Biz 2019'a kadar hizmet vereceğiz. İlin rektörü bizim meclisi zan altında bırakan açıklamalar yapıyor. Ey rektör Bey, sen Ziraat Fakültesi olarak, bu kadar tarım arazisinin yoğun olduğu Urfa'da hangi çalışmayı yaptın? Teknokent'i biz yaptık. Bu Büyükşehir meclisi 2 defada tarım arazilerinin, Eyyübiye'de imara açılacak yeri reddetti. Gerekçemizi de söyleyeyim, Meclis Üyesi arkadaşlarımız dedi ki, biz orayı imara açarsak sonu ŞUTİM olur" açıklamasında bulundu.

"EN CESUR AÇIKLAMAYI TATLISES YAPTI"

İbrahim Tatlıses'in sosyal medyadan Büyükşehir Belediyesini eleştirir nitelikte sözler paylaşmasına değinen Kılıç, "Ben saygı duyarım,sanatı ile Şanlıurfa'ya emekleri olmuş bir insanın bir meclisi Kaşmerlikle itham etmesini ben kamu oyunun takdirine bırakıyorum. Biz Kaşmerlik yapmadık, kamu oyunun malına sahip çıktık. Soruyorlar, "Kimin arazisi var?" Benim var, 8 bin 600 dönüm benim orada arazim var. Kamuoyunun malı benim malım, sizin malınız. Araştırsınlar, soruştursunlar. En cesur açıklamayı İbrahim Tatlıses yaptı. '8 bin 32 dönüm orada yerim var, orayla ilgili niye çalışmıyorsunuz?' dedi bizlere" ifadelerini kullandı.

"TAKDİR BEKLEDİK, LİNÇ EDİLDİK"

Proje kapsamında çok büyük tepkiler aldıklarına dikkat çeken Kılıç, şu ifadeleri kullanarak sözlerine son verdi: "Biz vizyon bir projeye imza attık. Bu projeye o kadar sevinçle baktık ki İmar Komisyonundaki arkadaşlarla, meclis üyesi arkadaşlarla bizi takdir edecekler dedik. Ama linç edildik, bize sosyal medyadan edilmedik küfür bırakılmadı. Küfür bize yakışmaz, edenlere iade edilir. Biz bu kente, geleceğimiz, çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz. 7. sınıf tarım arazisinde imar yapacağız. Bu kadar linç edilmek, şahıslar içinse bir şey diyemem. Ama Büyükşehir Meclisi linç edilemez. Bu çok gizli,saklı bir proje olarak gelişti, çok sızmadı. Belki buralardan rant devşire edemediler onun için bize hakaret ediyorlar. Eğer biz bu planı sızdırsaydık, herkes oradan yer alsaydı, bu kadar hakaret edilmezdi. Tüm kararlarımızın arkasındayız."

Özlem DİKMEN/AJANS URFA

10 Eki 2018 - 09:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi