Baysal: Faruk Çelik olup bitenlere ne diyor

Paralel yapı operasyonları kapsamında gözaltına alınacağı endişesiyle yurt dışına kaçan Baysal, Bakan Faruk Çelik’e çağrıda bulunarak, “Sabri Ertekin başkanı ve diğer iş adamlarını en iyi Faruk Çelik tanıyor. Acaba bu olup bitenlere ne diyordur” dedi.

Özel OSM Ortadoğu Hastanesinin eski yönetim kurulu başkanı İbrahim Halil Baysal, yakalanacak endişesiyle gittiği ülkeden Şanlıurfa’da yapılan son paraleloperasyonuna ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Sosyal medya ortamındaki twitter hesabından açıklama yapan Baysal, hem kendisinin hem de operasyonla gözaltına alınan ŞUTSO Başkanı Ertekin’in illegal bir iş içerisinde olmadığını öne sürdü. Baysal’ın tweetlerinde en çok dikkat çeken ise Bakan Faruk Çelik’in gözaltına alınan iş adamlarını çok iyi tanıdığını ve susmaması gerektiğini belirten tweet oldu.

Sosyal medyadaki hesabında en çok Akşam Gazetesinin “Yurt dışına himmet paralarını kaçırdıkları” yönündeki haberine tepki gösteren Baysal, “Akşam gazetesinde tamamı yalan ve iftiralarla dolu bir haber yayınlanmış. Zaten başka bir şey de beklemiyordum. Bazı açıklamaları uygun gördüm.” diyerek şu 6 maddeyi sıraladı…

“1. Şirketimiz her biri farklı dünya görüşlerine sahip 14 ortaklı bir hekim şirketidir. Halen AKP'Lİ, inançsız ve farklı anlayışlara sahip bir özel sektör organizasyonudur. Ve tüm Urfa bu ortakları tanır bilir. Arabî, Kürdü ve Türkü ile bir araya gelmiş sağlık emekçileriyiz.

2. Oraya buraya para gönderecek kadar para kazanamadık. Ancak, Urfa’da hayırlı gördüğümüz her organizasyonu destekledik. Valiliğin sünnet Programını, müftülüğün kutlu Doğum etkinliğini ve daha birçok etkinliğin sponsoru olduk. Mevcut Urfa Müftüsü ve müftülük paralel mi? Ya da diğer faaliyetleri yapanlar teröristmiydi. Bizler Urfa’nın ve Urfalıların yatırımıyız. 850 insanın çalıştığı bir işletme hezeyanlara Kurban edildi. Allah verdi Allah aldı diyoruz. İftira ve yalan mü'min vasfı değildir. Bütün hesaplarımız orada. Olmadık yalanlar haber yapılarak bir algı oluşturuluyor.Temel amaç hâkimlerin üzerinde baskı oluşturmak. Biz hukuka güvenmek istiyoruz. Urfa’nın en saygın İşadamlarını gözaltına alarak herkese aba altından sopa gösteriliyor. Bizler Allah'tan başka kimseden korkmayız.

3. Şirketlerin yurtdışından aldıkları malların karşılığında yurtdışına yapılan ödemeleri başka yere gitmiş gibi göstermek insafsızlıktır. Ve rakamları 10 ile çarparak şirketlerin Total 5 yıllık cirolarından fazla rakamların filan yere himmet olarak gitmiş demek ahlaksızlıktır. Şirketler arasındaki borçlanmayı yada hatır çeklerini alçakça planlarına alet etmek ahmaklıktır. Mali analizleri ve isletmeyi bilen vicdan sahipleri ne demek istediğimizi biliyorlardır. Bizim suçumuz; teröre hayır dememiz, yalana talana olmaz dememiz ve milletimizi sevmemiz. Bu suçsa suç işlemeye devam edeceğiz. Urfa'da en çok istihdam alanı açan Urfa’nın bu güzide firmalarına yapılan zulme Rabb'im rıza göstermez.

4. Bizim başkaları gibi yatlarımız, katlarımız ve hesap veremeyeceğimiz malımız yok. Sgk içerdeki paramıza el koyduğu için esnafa ve bankalara olan borçları ödemek için şirketimize ait bir iki gayrimenkulü satmaya çalıştık. Bizlerden dolayı kimse mağdur olmasın diyoruz... Bizleri herkes tanır bu topraklar için birinci derecede çok sayıda yakınını şehit veren büyük bir ailenin basit bir ferdiyim. Bizler asla kendimizi düşünmeyiz. Hak ve hukuk için dün canımızı verdik bugün de vermeye hazırız.

5. Sabri Ertekin başkanı ve diğer işadamlarını en iyi Faruk Çelik tanıyor. Acaba bu olup bitenlere ne diyordur. Yazık algılara heba olmayın.

6. Avukat arkadaşların içeriğini bilmediği dosyayı belli medya grubunda çıkan haberlerden okuyoruz. Aslında kimlerin paralel olduğu belli.”

OPERASYON GÜNÜ DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Baysal ilk operasyon yapıldığı gün ise hesabından şu açıklamayı yapmıştı: “Urfa’da çok sayıda adrese Polis operasyonu olmuş bu sabah. Bir arkadaş söylüyordu ‘birileri Urfa’ya kadar gelecek ama Urfa sonları olacak’. Ne buldunuz evlerimizde. Allah sizleri ıslah etsin. Sabahın 06.00 da terör örgütüne gidemiyorsunuz ama masum insanların evlerini basıyorsunuz. Zifiri karanlık güzel günlerin habercisidir. Allah bizleri istikametten ayırmasın. Zalimler zulümlerinde bitecek. Urfa’da yatırım yapan, istihdam sağlayan ve düzgün dürüst işadamları gözaltına alındı. Nedeni hayırsever olmaları ve teröre destek olmamaları.”

27 Nis 2016 - 15:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi