Barış Pınarı’nın huzur ve güvenliği istişare edildi!

Telabyad ve Resulayn’ın başta güvenlik olmak üzere, ekonomik ve sosyal hayatın normale dönmesi için sürdürülen çalışmaların değerlendirildiği istişare toplantısı, Şanlıurfa Valiliği konferans salonunda yapıldı.

Vali Abdullah Erin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Fuat Güney, Vali Yardımcısı ve Telabyad Koordinatörü Oğuzhan Erdi Atak, Ceylanpınar Kaymakamı ve Resulayn Koordinatörü Cüneyt Caner, bölgede görevli polis ve jandarma birlikleri yöneticileri, her iki ilçedeki Suriye Milli Ordusu temsilcileri ile yerel yetkililer katıldı.

Barış Pınarı bölgesinde hayatın normale dönmesi için bir yılı aşkın süredir yapılan çalışmaları değerlendiren Vali Erin, devam eden işlerin takipçisi olmaya devam edeceklerini belirterek, 15 günde bir Telabyad ve Resulayn’la ilgili yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıların, bu bölgede aynı amaca hizmet eden ancak farklı alanlarda çalışan kurum kuruluşlar ile güvenlik birimleri arasındaki istişare ve koordinasyonun artırılmasına katkı sunduğunu söyledi.

Gerçekleştirilen toplantılarda alınan kararların hem bölgedeki kurumlara hem de halka fayda sağladığına inandıklarını kaydeden Vali Erin, “Bunun gerçekleştiğini her toplantıda görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Toplantılar, hem yapılan işlerin gözden geçirilmesi hem de önümüzdeki problemlerin çözülmesi için ortak aklın oluşmasına büyük faydası var. Sonuçta, mensup olduğumuz kültür ve dinimiz de istişareye önem verin ve onunla hareket edin diye emrediyor” dedi.

Gelinen aşamada Telabyad ve Resulayn’ın büyük ölçüde PKK/YPG ve DEAŞ’tan temizlendiğini ifade eden Vali Erin, bölgede yaşayan halkın normal hayata dönmesi, eğitim, sağlık ve diğer günlük medeni ihtiyaçlarının karşılandığı, insanların birbirlerine saygı ve sevgiye dayalı yaşantının sağlandığı, huzur içerisinde, kendinden, çocuklarından ve kendilerini yönetenlerden emin olduğu bir ortamın oluşturulması lazım.” diyerek, bu amaçla bölgede oluşturulan güvenlik, sağlık, eğitim ve diğer kamu hizmetlerini değerlendirdi.

Toplantı, katılımcıların bölgedeki sorunların çözümüne yönelik istişareleri ve önerilerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

BİHA

#

24 Mar 2021 - 16:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi