Barış Pınarında tarım ve hayvancılık faaliyetleri artıyor

Barış Pınarı Harekâtı ile Türkiye’nin kontrolüne geçerek halkın rahat bir nefes aldığı bölgede, tarım ve hayvancılık faaliyetleri de desteklenmeye devam ediyor.

Barış Pınarında tarım ve hayvancılık faaliyetleri artıyor
Haber albümü için resme tıklayın

Bölge halkının başlıca geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık alanında, üreticilere teknik destek veren Tarım ve Orman Koordinatörlükleri, bölgeden Türkiye’ye ihraç edilecek küçük ve büyükbaş hayvanları hastalıklara karşı aşılama çalışmalarını sürdürüyor.

Yaklaşık bir ay önce başlayan aşılama çalışmaları kapsamında Telabyad’a bağlı Sülük beldesindeki Garat ve Ufla köyleri ile mezralarında 5 bin 479 küçükbaş, 21 büyükbaş ve 13 adet köpek veba hastalığına karşı aşılandı. Şanlıurfa’dan bölgeye giden Tarım ve Orman İl Müdürlüğü veteriner hekimlerinin çalışmalarıyla Telabyad’da şimdiye kadar 32 bin 574 hayvanın aşılandığı bildirildi.

Resulayn’da da aşılama çalışmalarına devam eden ekipler, 40 bin 761 küçükbaş hayvanı veba, 129 büyükbaş hayvanı da şap hastalığını önlemeye yönelik aşıladı. Resulayn’da 110 bin küçükbaş, 1800 büyükbaş hayvanın aşılanmasının hedeflendiği öğrenildi.

SEZONUN İLK HUBUBAT ALIMI YAPILDI

Bölge halkının üretim yoluyla kalkınması için de desteklerini sürdüren Türkiye, bölgede üretilen buğday ve arpa için de alım yapmaya başladı. Telabyad ve Resulayn’da çiftçi kayıt sistemlerine kayıtları yapılan üreticiler, ürünlerini Türkiye’ye satmak için sıraya girdiler. Bölgede kurulan alım noktalarına kamyonlarla geçirilen buğday ve arpa, ekspertiz işleminden geçirildikten sonra Türkiye’ye geçirilmeye başladı.

BİHA

14 Tem 2020 - 11:56 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi