Bakan Urfa'daki son durumu açıkladı! Rakamlar endişe verici

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, verilerle birlikte illerdeki son durumu aktardı. Şanlıurfa yoğun bakım ve ventilatör doluluk oranı yüksek iller arasında yer alırken kentte salgın son olarak 35 yaşındaki bir kişinin daha hayatını kaybetmesine sebep oldu.

Bakan Urfa'daki son durumu açıkladı! Rakamlar endişe verici
Bakan Urfa'daki son durumu açıkladı! Rakamlar endişe verici
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa'da korkutan koronavirüs salgını Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın açıklamalarıyla verilere de yansıdı.

Sağlık Bakanı Koca, Bilkent Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen Koronavinüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, salgında 6 ayın geride bırakıldığını ifade eden Bakan Koca, kaybedilen ilk hastadan sonra 7 bin 185 hayatın daha benzer şekilde son bulduğunu belirtti.

“Bugün, biz ve dünya virüsün saldırısı karşısında baştakinden daha zor bir dönemdeyiz” diyen Koca, bugün ağır hasta sayısının 1300’ün üzerinde olduğunu vurgulayarak, toplam vaka sayısının ise 100 binleri bulduğuna, insanlığın olaylardan çıkaracağı derslerin tüm dünyada ihmal edildiğine ve salgının giderek tırmandığına dikkati çekti.

Bakan Koca Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde koronavirüs tanısı konulan kişi sayısının 29 milyon 500 bini geçtiğini, hayatını kaybeden insan sayısının ise 1 milyona yaklaştığını belirtti.

"URFA'DA YATAK KAPASİTESİNİ ARTIRDIĞIMIZ DOĞRU"

Son dönemde salgının kontrolden çıktığı şeklinde algılanmasının yanlış olacağını vurgulayan Koca, “Hastane yükümüzün arttığı, yoğunluğun da etkisiyle sağlık yatırımlarının öne çektiğimiz Diyarbakır, Konya, Van, Adıyaman, Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa, Batman gibi illerimizde yatak kapasitesini ayrıca arttırdığımız doğrudur. Sorunları krize dönüşmeden çözebiliyor olmamız, sorunun kontrol altında olduğunun ispatıdır. Bizler bu savaşta, herkesin bizlerle aynı kararlılıkta olduğuna inanıyoruz. Gece gündüz çalışan sağlık ordumuzun omuzlarındaki bu yükü azaltmak için tedbir seferberliği başlatmak konusunda kararlı olalım. Hastalığa karşı her birimiz yeniden teyakkuza geçelim” değerlendirmesinde bulundu.

ŞANLIURFA'DA DOLULUK ORANLARI

Bakan Koca hastanelerdeki doluluk oranlarına ilişkin bilgileri de harita üzerindeki verilerle aktardı. Şanlıurfa'nın oğun bakım yatak doluluk oranının %74,19, ventilatör yani solunum cihazı doluluk oranının ise %41 olduğu görüldü. Bu verilerle Şanlıurfa doluluk oranı yüksek iller arasında yer aldı.

"URFA'DA VAKALAR YARI YARIYA DÜŞTÜ"

Bir basın mensubunun, "Geçtiğimiz haftalarda Van ve Diyarbakır gibi vaka sayıları yoğun illerde ziyaretleriniz oldu, önümüzdeki günlerde yeni illere ziyaretiniz olacak mı?" şeklindeki sorusuna karşılık Koca, Şanlıurfa'da uygulanan tedbirler ile vakalarda düşüş olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Diyarbakır'a son 3 hafta yapılan uygulamaların sonuç verdiğini görmek için gitmiştim. 6 ilde bölge toplantısı yapmıştık. Diyarbakır'da yüzde 30'lara varan düşüş söz konusu. Mardin'de yüzde 65'lere varan düşüş söz konusu. Şanlıurfa yarı yarıya düştü. Gaziantep'te benzer şekilde yarı yarıya düştü. Biz ve vatandaşımız üzerine düşeni yaparsa, herkes sorumluluğunu yapma gereği içinde olursa bu salgını kontrol etmek kolay olur. Bu hafta da İzmir ve çevre illerine gitme planımız var. Ziyaretleri bütün illerimize ve bölgelerimize yapmak istiyorum. Çalışanlarımızı yerinde görerek onları motive etme noktasında çaba içinde olma gayreti içindeyiz."

HENÜZ 35 YAŞINDAYDI...

Öte yandan kentte Ucuzluk Pazarı esnaflarından Muhittin Baran'ın 35 yaşındaki oğlu Yemliha Baran da koronavirüs salgınına yenik düştü ve hayatını kaybetti. Salgının genç yaşlı dinlemeksizin can kayıplarına neden olması endişe yaratırken sosyal medyada maske, mesafe ve hijyen kurallarına itibar edilmesi yönünde çağrılar yapılıyor.

BİHA

17 Eyl 2020 - 00:01 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

02

Ucuzluk pazarı esnafı - Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 00:01
01

Mustafa çadırcı - Allah rahmet eylesin Ailesine sabır versin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 00:01

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi