Ameliyat teknikerleri alım bekliyor: Açıklama geldi

CERATDER’den yapılan açıklamada, “Cerrahi ameliyathane teknikerlerinin önemi artırılıp oda adedince en az 1 cerrahi ameliyathane teknikeri bulundurma zorunluluğu ve bu çerçevede PDC tablosundaki sayının arttırılması talep ediyoruz” denildi.

Cerrahi Ameliyathane Teknikerleri Derneğinden (CERATDER) personel alımı ile ilgili bir açıklama yapıldı. Ameliyat teknikerlerinin sayısının arttırılması talep edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ameliyathanenin tüm iş, işleyiş ve işlemlerine yönelik yükseköğretim kurumlarında yaklaşık 2000 saat eğitim alan ameliyathane teknikerleri, ameliyathanenin en doğal üyeleridir.

20 bin ameliyathane teknikeri mezunu olarak 2 yıl boyunca teorik ve pratikte ameliyathane eğitimi aldık. Stajlarda çoğunlukla scrub ve bunun yanında sirküle olarak gerekli donanıma sahip bir şekilde mezun olduk ama aldığımız eğitim görev tanımımızla uyuşmuyor görev tanımımızın tekrardan eğitimimize uygun yazılmasını istiyoruz.

2015 iş gücü ve hedeflerinde en çok ihtiyaç duyulan bölüm yüzde 72 ile Ameliyathane Hizmetleri olmuştur.2023 hedeflerine oranla 13 bin alım söz konusuyken Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son 3 sağlık personeli alımında ‘36,0 ve 10’ rakamları verildi. Hastanın güvenliği için bize daha çok ihtiyaç duyulması gerekir.

Ameliyathanelerde oluşan kazaları minimize etmek amacıyla alanında uzman cerrahi ameliyathane teknikerlerinin önemi artırılıp oda adedince en az 1 cerrahi ameliyathane teknikeri bulundurma zorunluluğu ve bu çerçevede Personel Dağılım Cetveli (PDC) tablosundaki sayının arttırılması talep ediyoruz.”

BİHA

18 Oca 2021 - 15:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi