Akşam Yazarı Menzil Tarikatının FETÖ gibi olacağını ileri sürdü

Akşam Yazarı Hüseyin Beşli, Menzil Tarikatını konu edindiği köşesinde tarikatın ileride FETÖ gibi olma ihtimali olduğunu ileri sürüp şimdiden dikkatli olunması önerisinde bulundu.

AK Parti 22. Dönem İstanbul Milletvekilliği ve bir dönem Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Hüseyin Beşli, Menzil Tarikatına yönelik ağır bir yazı yazdı. Beşli, yazısının sonuna ise “gerekirse bu konuya devam edeceği” yönünde not düşmeyi de ihmal etmedi.

İşte Beşli’nin Akşam’daki o yazısından Menzil kısmı…

“Kimse kendisini kandırmasın.

Bundan 30 yıl, 10-15 yıl önce, bugün terörist ve hain olarak isimlendirdiğimiz FETÖ elemanları bizlerin kardeşi idi. Bütün Müslümanlar, mütedeyyinler gibi onlar da rejimin mağdurlarıydı. Yıllar boyunca içine sızdıkları devletin imkânlarıyla semire semire bugün karşımıza bir ölüm organizasyonu ve hainler çetesi olarak çıktılar.

Öyleyse, bugünden gelecek 10-15-20 yıla bakarak benzer bir tehlikeyle karşılaşmamak adına teyakkuz halinde olmalıyız.

Eğer, FETÖ’nün bugünkü noktaya, devlete/bürokrasiye sızarak, devlet imkânlarını kullanarak geldiğine inanıyorsak… Eğer, FETÖ’nün bugünkü konumuna, halkımızın dini duygularını harekete geçirerek, dine hizmet adına himmet toplayarak geldiğini kabul ediyorsak…

Eğer, FETÖ’nün bugünkü güce erişmesinde ticaretle hemhal oluşunu, kontrolsüz para kazanmasını önemsiyorsak… Bugün aynı yöntemleri kullanan yapıların (tarikat/vakıf) gelecekte aynı sonuca varmalarının kaçınılmaz olacağını söylemek için kâhin olmak gerekmez. Dolayısıyla, misal olarak, ismini palazlandığı şehirden, Adıyaman/Menzil’den alan bir yapının özellikle bir bakanlığımızda neredeyse bütün pozisyonları kendi mensuplarıyla doldurmasına dikkat çekmek istedim…

‘Bana ne?’ demeden.”

11 Kas 2016 - 12:04 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi